Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moją e90. Otóż prawe tylne koło chowa się w nadkolu dużo więcej niż lewe. Dokładnie o ponad centymetr. Jest to różnica zauważalna gołym okiem. Wymieniłem sprężyny i amortyzatory. Poduszki amortyzatorów również. Wszystkie wahacze sprawdzone pod kątem luzów. Nic ko kompletnie nie widać. Miał ktoś podobny problem? Nie chcę wymieniać części w ciemno...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam to samo. Normalna rzecz. W poprzednim Seacie przy zupełnie innej konstrukcji samochodu (auto nowe z salonu ) - Bilstein B8 plus eibach i tak samo lewa strona troszke wyzej niz prawa. Wsiada kierowca i sie wyrównuje. Do obecnego e90 założyłem też amory B8 z eibachem i taka sama historia . Mierzyłem dokładnie każde koło od ziemi do rantu błotnika przez srodek felgi. Teraz załozylem na jakis czas serię zawieszenie ( z nowymi amorami Monroe ) i taka sama historia , lewa strona wyzej . I jak wsiada kierowca to sie wyrownuje .