Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktoś się może orientuje co należy rozebrać aby wymienić generator ozonu- nr części- 64 11 9 159 973, znajduje się w okolicach filtra kabinowego. Pojawił się błąd 8011FF- jonizator- klima przestała działać- sprężarka się załącza, czynnik dobity do 850 gram czyli full. Układ szczelny. Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam problem z nawracającym smrodem z parownika. Nakładam na niego poprzez założonym na stałe "cewnikiem" środki chemiczne i odnoszę połowiczne sukcesy.

BARDZO WAŻNE DLA MNIE PYTANIE: czy każde F01 ma jonizator? Czy jego brak/awaria może powodować powracanie smrodu parownika? Czy on coś w ogóle daje?

Proszę o odpowiedź zorientowaną osobę, bo jestem blisko demontażu deski... :mad2:

George Wind
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszyscy przedstawiają ściągnięcie deski jako masakrę - czas i ewentualne problemy potem. :duh:

Licznik to dwa zaczepy

Schowek maly nie pamietam czy trzeba ale duzy tak - tam masz 3-4 srubki.

Dekory do siebie, wyswietlacz radio - 5 minut.

Odsuwasz tunel srodkowy do tylu po odkreceniu dwoch nakretek w okolicy lewarka.

Odkrecasz slupki przy szybie sruby z deski

I juz jest wyjeta.

Problemy potem? Jakie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki. Od wczoraj rozebrali moją deskę i wyjęli parownik. Nie było łatwo, szczególnie dla osoby, która nie zna BMW i nie chce uszkodzić czegoś przy demontażu. Jeżeli chodzi o problemy to nazywane są "różne" - skrzypienia, brak działania przycisków, ale generalnie każdy obawia się skrzypienia deski, którego nie było wcześniej. Zobaczę w piątek, bo wtedy zakończy się składanie.
George Wind
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze doprecyzuje.

Generator ozonu czy jonizator?

Jesli bylby generowany ozon podczas jazdy to bysmy.... mieli problemy :mrgreen: