Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otoz mialem dzis stluczke, udezylem w tyl auta, dokladnie w jego hak. Udezenie bylo dosc mocne, jednak nikomu sie nic nie stalo. Co dziwne wybuchla poduszka kierownicy. Wybuchla, ale sie nie otworzyla.. smierdzialo spalenizna i dym poszedl. Delikatnie jakby sie szczelina zrobila miedzy poduszka a kierownica.. oczywiscie mam blad poduszki i poduszki pasow

jakis rok temu w upal odpalalem auto i kiedy przekrecilem stacyjke mialem podobna sytuacje ale ze strony drzwi kierowcy.. dodatkowo wycieraczki caly czas dzialaly i nie moglem ich wylaczyc, dopuki nie skasowalem wszystkich bledow. Nawet tych z airgagiem.

Co moze byc nie tak? Auto przy zakupie widzialem ze mialo bok malowany, ale bez tragedii i widac bylo ze poduszka w futrynie byla zmieniana.

Czy jak zmienie poduszki, to juz nie powinno byc takiego problemu?

Opublikowano
Ja słyszałem i czytałem o "fachowcach", którzy regenerują poduszki powietrzne. Czyli wg swojej "wiedzy" dobierają ładunek, poduszkę itp. itd. Jak nie znasz historii auta, a wygląda na robione, to różne mogą być historie.