Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Posiadam navi CCC profesional z audio indywidual. Jeśli z jakości audio jestem bardzo zadowolony to z wyglądu navi nie bardzo i przedewszystkim braku możliwości słuchania muzyki z telefonu ( spotify, TIDAL). Szukałem opinii na różnych forach ale ciężko znaleść porównania wszystkich systemów w jednym wątku. Mam parę koncepcji tylko którą wybrać.

1. Zostawić CCC i dołączyć Dension Gateway 500S tylko jak z jakością muzyki po bluetooth. Stary wygląd navi wyświetlacza.

2. Zmieniać na CIC co pomoże tylko w kwestii wizualnych z audio bez zmian jak do tej pory.

3. NBT, NBT EVO dużo nowocześniej tylko jak z instalacją. Wystarczy do podłączenia p&p adapter polskiej firmy. Czy pasuje wyświetlacz z f30 i navi z f30/f10 . To z navi wychodzi dźwięk np. L7, Harman, czy cały system montowany jest w bagażniku razem ze wzmacniaczem. Jest jeszcze navi z naklejką Dolby Harman wiec chyba tam jest nadawany dźwięk.

4 Android i dokupienie do niego DAĆ dla polepszenia audio z tel.

Z góry sorry jeśli napisałem niezrozumiałe ale już sam się w tym wszystkim pogubiłem.

Proszę o opinie osób mających styczność z systemami lub którzy sami to przerabiali.

Pozdr

Opublikowano

Jak jestes audiofilem to nbt lub densiona 500s. CCC to epoka kamienia lupanego. CIC spoko ale w dzisiejszych czasach nadal oferuje zbyt mało. NBT to koszty ale jesli nie przeszkadzają to bier.

Sam mam CCC plus idrive z CIC a na to jeszcze Android. No i jeszcze w tym wszystkim wpiety Dension 500s. Dension to cyfrowa zmieniarka więc jakosc dzwieku bdb zarowno z USB jak i BT. Android gubi na moje oko z 20% jakości audio przez sposób przesylania sygnalu (aux). Jednak i tak jest to zadowalająca jakość. Najlepiej posłuchaj u kogos.

Od siebie mimo wszystko polecam Androida. Nowoczesność... duzo możliwości rozbudowy... zaawansowane funkcje.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

W sensie zeby android wysyłał muzyke po BT do densiona i on dalej na system audio ?

Narazie z tego co kombinowalem to android paruje sie tylko z telefonami. Z ELM327 po BT nie chciał sie łaczyc (kupilem potem obd po wi fi zeby miec cos do komunikacji) a takze z GPS po BT tez nie chcial sie parowac.

No ale tak jak mowie.... audio z androida jest gorsze ale naprawde jest to nie wielka roznica jak dla mnie. Mam HIFI Profesional i całość naprawde daje rade.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

A więc widzę dwa wyjścia

1- Android + Dension 500s.

2- NBT

CIC-em nie będę zaprzątał sobie już głowy bo to minimalny przeskok. Jeśli chodzi o koszta to z tego co obserwuje są porównywalne ok 5 tyś. Tylko jeśli chodzi o jakość audio to w przypadku 1 odpowiedzialny jest Dension. A jak to wyglada w przypadku NBT? Dźwięk jest nadawany z navi bo widzę ze są z napisami harman dolby czy dalej mam w aucie jakiś procesor dźwięku. Bo dźwięk to nie tylko głośniki.

Opublikowano
Ja u siebie planuje zmienić głośniki na Audio System X200BMW+EVO +R110.4 4x200WRMS https://allegro.pl/oferta/audio-system-x200bmw-evo-f10-f30-r110-4-4x200wrms-6983904219. I także je wiem czy wybrać do tego zmieniarkę cyfrową, czy pchać się w Androida. Najbardziej martwi mnie ten spadek jakości dźwięku po Aux.

taniej wyjdzie udimension + sony 4x jak u mnie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Małysz dołożył Evo i teraz ma problem z telefonowaniem w połączeniu z L7

Ma zamiar zmieniać wzmacniacz na ten z fxx

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!