Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ukradziono mi lusterka fotochrom z grzaniem LCI 4 piny i od strony kierowcy ucięto mi też wtyczkę :mad2: zamówiłem nowe zrobiłem wtyczkę i założyłem wszystko było by ok prawe działa grzanie jest ściemnia też a lewe tyle co po odpaleniu auta nawet nie wiem kiedy to sie stało zmieniło kolor na pomarańczowy i wygląda jak rozbite a było 100% sprawne :cry2: sprawdziłem napięcia i cos jest nie tak [ po stronie prawej działającej po zapłonie przewody czerwony / brązowy 0v czarny/fioletowy 0v ] a po stronie kierowcy uszkodzonej miedzy czarnym /fioletowym jest 12v cały czas po zapłonie i dlatego prawdopodobnie wylało mi sie lusterko :cry2: 250zl po szło w p..ydu :cry2:

Co jest nie tak że tam jest to 12v ? czy mógł sie uszkodzić moduł drzwi podczas kradzieży ucięcie wtyczki ?

ista + wyświetla 1 błąd * lusterko lewe błąd grzania * a tak to wszystko chodzi

proszę o jakieś wskazówki co mogę jeszcze sprawdzić lub co trzeba wymienić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bym stawiał że lewe lusterko pyliles fotochrom z grzaniem.

W piątek mogę pomierzyc przewody i dam ci znać

Nie masz modułu w drzwiach

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano (edytowane)

nic nie pomyliłem sprawdzałęm dwa razy tam ogulnie nie mam co pomylic kostke mam orginalna 4 piny jest ladnie polutowane kolorami tak jak stara i tak jak z drugiej strony wszystko jest ok tylko zaraz po zapłonie pojawia sie napiecie 12V na przewodach czarny/fiolet i nie znika to jest od fotochromu a czerwony /brązowy grzanie i ta para jest ok sprawdziłęm Insta + wymuszone grzanie i jest ok z obu stron grzeje

dodam ze wymieniałem tylko same wkłady nie całe lusterka .. Sterowanie lusterkami pamięć podświetlenie LED itp wszystko chodzi

Edytowane przez aramiel123
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może czarne na odwrót podłączyłeś?

Kolega kiedyś zamontował wkład przed 08/2005 z dwoma wtyczkami do lci i też mu tak wylało.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
z prawej wszystko ok a z lewej sami widzicie musi być jakieś zwarcie ze cały czas po włączeniu zapłonu jest 12V miedzy czarnym/fioletowym
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byłem sprawdzić właśnie swoje i podłączone jest tak samo

IMG_20190616_161412.jpg

Może ktoś najpierw rwał a później ucią.

Sprawdź instalacje w lusterku. Kabke idą z mechanizmu sterowania wkładem z tego co pamiętam

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
sprawdziłem jeszcze raz te kable napięcie i nawet jak auto zamknę to miedzy czarnym a fioletowym jest 12V
Opublikowano

i po rozkręceniu takie coś niby wszystko na pierwszy rzut oka jest ok

9f812f014643874cgen.jpg

a tutaj napięcie na fotochromie czarny / fioletowy

806a53fef316baa3gen.jpg

Opublikowano

całe zasilanie lusterka jest jest na 3 przewodach wtyczka 3 piny (czerwony +)( brązowy- ) ( zielony linia Can ) dobrze mowie??

czyli ten moduł w lusterku czarny musi być uszkodzony jakoś , ze podaje 12V cały czas na przewód fioletowy

dobrze kombinuje ????