Skocz do zawartości

Zapowietrzenie e39 528

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Behr/hella ok 40zl a ori 80
Opublikowano
Przy twoich problemach warto 40zl oszczędzać? Wydasz 40 i może nie działać jak powinien i będą ci głowice ściągać. Ja, kupiłem oryginał i mam kupe lat. Niektórzy profilaktycznie co kilka lat kupują.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak lubisz oryginalne opakowania to kupuj ori a jak nie to taki sam bez logo bmw, czyli behr :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ja kupiłem OEM bo są różne opinie a kilkadziesiąt zł to nie tragedia w porównaniu co może stać się w trasie.

To samo o tarczach i klockach ATE mówią. Ta firma robi na pierwszy montaż a jednak OEM są innej jakości i nie pierwsza osoba to potwierdza. Jak można kuouje firmy które robią na pierwszy montaż lub dobre zamienniki, ale niektóre rzeczy jednak chociaż ten samej firmy są gorszej jakości

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ale tak jest z każdą częścią :roll: a jak coś jest nie tak to oddaje się na reklamację, idąc tym tokiem użytkownicy kopciuchów powinni kupować tylko oryginalne wtryskiwacze bmw a nie boscha, mimo, że to jest to samo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Ale z tarczami ATE vs OEM jest prawdą. Więc to można stwierdzić po wielu opiniach i doświadczeniach innych. Ja chętnie kupował bym czujniki za 40zl i inne rzeczy kilkaset procent taniej bo chyha nikt na kasie nie śpi, ale niestety różnie to bywa z jakością.

Myślę że głupie 40zl różnicy to gra nie warta świeczki i ja nie ryzykowałem. Ja kupiłem OEM za 70zl więc jeszcze mniejsza różnica. Ile się czytało na forum, że przez durny korek ludzie scoagali głowice?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ale to przez używane (niesprawne) albo za 10-15,- korki typu maxgear a nie behr. Tarcze to temat tabu, szkoda ruszać, ja mam ate i żadnego bicia, wcześniej jurid i to samo a niektórzy mają problem nawet z ori (szczególnie e60).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tarcze to temat tabu, szkoda ruszać, ja mam ate i żadnego bicia, wcześniej jurid i to samo a niektórzy mają problem nawet z ori (szczególnie e60).

Może nie tabu, ale nie do końca wyjaśniony bym powiedział. Spora część użytkowników z problemami "twierdzi" że winna może być zbyt mała średnica tarcz(296mm) zwłaszcza w wersji przedlift jak na tak ciężkie auto, dopiero potem niewłaściwa procedura montażu i samo użytkowanie.

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.