Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wczoraj postanowiłem pobawic sie w NCS i zaktualizować licznik, mianowicie pokazywanie elektroniczne prędkości. Udało sie i działa lecz problem w tym że gdy odpalam auto to obroty i spalanie po paru sekundach padają.. Pytanie czy problem poważny czy da sie to jakoś odkręcić po ponownej próbie programowania?? Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W jakim folderze robiłeś zmiany ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Pousuwałem night w dwóch pozycjach tylko.. Moze jak dopisze jak bylo i zaprogramuje to wróci do normy? Nie chce poprostu bardziej tego popsuć.

A i jeszcze problem bo tempomat przestał działać.. Czy to ma cos wspólnego?

Ps: wiecej nic sam nie robie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyczyść folder MAN

Przekoduj KOMBI - SG kodieren

Wróci do ustawień fabrycznych

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Zrobiłem i dalej padają.. Chyba że cos zle robie.. Ustawienia w tym pliku są tak jak były pierwotnie lecz dalej zegary padają. Zegar od prędkości jedynie działa. Moze jakis plik sterownik trzeba wgrać??
Opublikowano
I jakiś błąd wywala teraz na desce. Brak komunikacji z licznikiem czyli moze ten moduł kombi padł.. Jak to ogarnac?
Opublikowano
Zobacz czy masz w każdym module poprawna komunikację po CAN H i L. Często przy problemach z komunikacja kombi wariuje a miałem już masę takich przypadków że inny moduł miał zwarcie.
Opublikowano

Jakiś trop jest tyle że jestem troche zielony w tym i jak byś mógł troche bardziej szczegółowo oposac co gdzie jak :wink:

I co jeśli jest poprawnie wszystko? I co jesli bedzie co nie tak?

Opublikowano
hmm a może poprawne pliki z folderu WORK by trzeba było wgrać z tym że nie moge znaleźć nigdzie ich do pobrania :mad2:
Opublikowano
Dobra jednak to wina programu, cos zle musial kodowac. Zainstalowalem program co podesłałeś mi jest wszyatko dobrze. Dziwki wielkie! :mrgreen: