Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niestety nie znalazłem podobnego wątku na forum więc zakładam nowy temat.

Mam problem z wbudowanym zestawem głośnomówiącym. Samo połączenie odbywa się bez problemu i ja, w samochodzie słyszę rozmówcę bardzo dobrze.

Problem jest jednak w tym że rozmówca słyszy mnie bardzo słabo (cicho). Testowałem to na różnych połączeniach i telefonach. Zawsze jest podobnie.

Mikrofon w samochodzie działa, bo rozmówca słyszy co mówię tylko tak jak wspomniałem bardzo cicho.

Czy da się coś z tym zrobić? Czy jest może gdzieś funkcja odpowiadająca za czułość mikrofonu?

A może to jest jednak problem sprzętowy?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Próbowałeś w telefonie zwiększyć głośność w trakcie rozmowy?

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano
Próbowałeś w telefonie zwiększyć głośność w trakcie rozmowy?

Tak, próbowałem. Zwiększa tylko głośność w samochodzie. Dla rozmówcy bez różnicy.

Opublikowano

Z poziomu iDrive nie ma regulacji czułości mikrofonu.

Jeśli jakakolwiek jest to być może z poziomu bimmercode ale tu musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto w temacie kodowania wie więcej.

Ja bym strzelał bardziej, że problem leży w sprzęcie.

Może sam mikrofon uległ uszkodzeniu albo jest czymś przypchana obudowa.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano

a moze mikrofon samochodowy nie działa i rozmówca słyszy Cię przez mikrofon w telefonie, stąd niska głośność. Aby to sprawdzić oddalaj telefon od głowy podczas rozmowy.

Niestety nie mam schamatu połączenia mikrofonu :/

Opublikowano
a moze mikrofon samochodowy nie działa i rozmówca słyszy Cię przez mikrofon w telefonie, stąd niska głośność. Aby to sprawdzić oddalaj telefon od głowy podczas rozmowy.

Niestety nie mam schamatu połączenia mikrofonu :/

Jest to jakiś pomysł. Przyszło mi też do głowy że może działać ten od strony pasażera a ten od strony kierowcy nie działa.

Dzisiaj to sprawdzę.