Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam oglądałem dzisiaj rozpórke i okazuje się że aż trzech śrób nie można odkręcić, na kielichah i jedna na podszybiu, gwint przeskajkuje, macie pomysł jak to ogarnąć. Przegwintowac na większe, wkleić czy coś innego
Diagnoza n53/n43 info pw
Opublikowano
Najtaniej przegwintować na większe śruby. Ja u siebie wstawiłem metalowe tulejki na klej (wszystkie 4 musiałem poprawić). Dalej mam śruby M8 a metalowy gwint będzie dłużej mi służył niż przegwintowane dziury w alu do M10.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
W podszybiu wkrecilem stalową dłuższą śrubę i dało się odciągnąć, a przy kielichah nagwintowalem głębiej bo jeszcze był zapas i też dałem stalowe śruby, pojezdzilem i narazie nic nie stuka oby tak zostało
Diagnoza n53/n43 info pw
Opublikowano

miałem to samo, rozwierciłem otwory i przegwintowałem gwintownikiem M10 i użyłem śrub torx do piasty od forda mondeo i trzyma bardzo ale to bardzo dobrze i śmiem twierdzić, że można dokręcić teraz te śruby z siłą ponad 100 Nm ale nie próbowałem bo nie chce rozpołowić kielicha :)

Stare rozwiązanie było bardzo słabe.. i łatwo było przekręcić gwint małym kluczem... albo większym śrubokrętem..

oryginalne śruby są jajowate w przekroju, wystarczy raz źle wkręcić i po gwincie...