Skocz do zawartości

320D Stukanie przy dodawaniu gazu, piszczące szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka problemów z moim bmw mianowicie:

1. Zostały wymienione tulejki dyfra wszystkie 3 ( 2 małe, 1 duża). Po wymianie zaczęło stukać podczas ruszania na jedynce przy lekkim dodawaniu gazu i przy puszczaniu także. Podpora i łącznik były niedawno wymieniane więc to odpada.

2. Piszczą/stukają? mi dwie przednie szyby. Szyba od kierowcy dużo mocniej. Piszczy przy jeździe na nierównym terenie i tylko podczas szyby podniesionej na maksa. Nawet lekko opuszczona szyba nieotwarta pomaga i piszczy mniej.

3. Migające wszystkie światła w aucie. Oświetlenie kabiny, światła postojowe, światła mijania i długie bardzo szybko i lekko mrugają. Czy może to być alternator lub regulator napięcia?

4. Podczas zapalania i gaszenia buni wydaje ona dziwny pojedynczy pisk. Czy może to być sprzęgiełko alternatora?\

Mam nadzieję że ktoś wcześniej spotkał się z tymi problemami i znalazł rozwiązanie, bo już mam dosyć. :cry: :cry:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

1. Tu nie ma cudów, trzeba znaleźć zużyty/uszkodzony element przeniesienia napędu.

2. Otwórz drzwi i nad uszczelką jest "misio", wyczyść go, odtłuść i potraktuj go wazeliną techniczną.

3. Sprawdź napięcie w ukrytym menu, test 9.0.

4. Trzeba sprawdzić stan koła pasowego i paska osprzętu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie sprawdzałem wał i tak jakby miał lekki luz na Krzyżaku gdy ruszam wałem od strony skrzyni w prawo w lewo to postukuje... jest możliwa wymiana tego jak tak to jaka cena? Widziałem że są krzyżaki na allegro ale podobno jest on zaklepywany :roll:

Edit: przy jeździe może nie tyle co stuka ale klekotnie raz z tyłu przy lekkim kliknięciu w gaz jakby może coś było luźne

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak masz luz na krzyżaku to oddaj wał do zakładu, który zajmuje się ich regeneracją, później trzeba go wyważyć. Inna opcja to sprawna używka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.