Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Od niedawna jestem posiadaczem marki BMW i już mam problem.

Wiem, że na temat wycieraczek jest mnóstwo postów - filmów ale za czorta nie mogę znaleźć przekaźników w tym samochodzie, szukałem w kilku językach i nie mam pojęcia...

W schowku mam tylko kilka bezprzeczników + zmieniarkę, pod filtrem mam otwory na wlot - wylot powietrza no i nie wiem gdzie jeszcze moge ich szukać.

Wycieraczki przednie po dwóch tygodniach padły - włączyły się na kilka dni i znów leżą.

Chciałbym zamienić miejscami przekaźniki ale serio nie mam pojęcia gdzie one są.

Proszę o pomoc

525xd 2008r E61

Pozdrawiam serdecznie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, tylko chodzi o to, że te rysunki mi nic nie mówią, trzeci bo pokazany strzałką to mogę się d0myślić gdzie jest.

;-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i tylko ten że strzałkami potrzebny. Tam nie ma filozofii. Zdejmiesz filtr to zobaczysz gdzie co siedzi. Nic trudnego

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Więc udało mi się dogrzebać do tej skrzynki...lokalizacja - PERFECT ;-)

Jakie było moje zaskoczenie kiedy zobaczyłem, że jest tam tylko jeden przekaźnik no i z podmianki guzik :(

Jest jakiś patent, żeby sprawdzić czy jest to wina przekaźnika ?

Sprawdziłem bezpieczniki w schowku i wszystkie są OK

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Dziś znów wycieraczki zaskoczyły i miałem pół minuty żeby im się przyjrzeć póki padły :D

Sądzę, że nie jest to uszkodzenie elektroniczne a mechaniczne.

Wycieraczka kierowcy działała w pewnym ustawieniu z "opóżnieniem" tak jak by coś jej przeszkadzało w tym położeniu no i się zatrzymały na max wysokości.

Da się 150km tak jechać ;-)

Próbowałem ruszać cięgnami wycieraczek i pasażera czuć, że chce a kierowcy tak jak by był syf i w ogóle nie chce się ruszyć.

Jutro Bunia idzie do lekarza odchorować 6mc postoju i mam nadzieję tylko czyszczenie mechanizmów :)