Skocz do zawartości

Wymiana mostu... Proszę o pomoc...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

W mojej BMW występuje buczenie z tyłu auta, buczenie te coraz bardziej się nasilało, więc pojechałem do ASO, które postawiło diagnozę, że na 100% most jest do wymiany :( i gdy spytałem o cenę to mnie przeraziła, a to była sama cena mostu, a gdzie jeszcze robocizna :-(. Czytałem na forum, że można kupić używany most, ale nie za bardzo wiem gdzie kupić taki most, jaka cena może być takiego mostu, czy "zwykły" mechanik poradzi sobie z wymianą takiego mostu, jaki olej zalać do wymienionego mostu i na co zwrócić uwagę przy jego zakupie? . Posiadam BMW E46 1.9 benzyna 1999 rok produkcji, automat (czy most od manuala będzie pasować??). Proszę o pomoc i dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Edytowane przez MarcinE46
Opublikowano

Most od manuala most 3.23 bedzie mial zdecydowanie za szybkie przelozenie w stosunku do oryginalnego 4.44.

Twoje e46 bedzie sie rozpedzalo zdecydowanie wolniej z mostem od biegowej e46.

Jezeli potrzebujesz nowy most przelozenie jak najbardziej zblizone do 4.44 bedzie najlepszym rozwiazaniem.