Skocz do zawartości

Wycieraczki...nie pasują

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

mój vin: WBA5C71000D820427

zamówiłem wycieraczki Bosh aerotwin z allegro do mojej F10 2014r, 525d. Na aukcji w opisie, że oryginalne i takie dane produktu:

Kod producenta - 3 397 007 523

Numer skrócony - A523S

Na opakowaniu również te same numery, czyli wszystko by się zgadzało. Próbowałem założyć, ale pióro nie chce wskoczyć na swoją pozycję, bo zaczepy są za małe a nie chce robić tego na siłe, żeby czegoś nie połamać. Obecnie mam zamontowane również bosha, zapewne oryginalne, bo w historii ASO widzę wpis o wymianie.

W obecnych wycieraczkach zaczepy mają długość 6cm a te w nowych piórach 5cm.

Wiecie o co może chodzić? Czy one faktycznie nie pasują czy może za delikatnie się z nimi obchodze?

Zdjęcie z porównania zaczepów:

https://ibb.co/2Y4yQtb

Opublikowano
  • Autor
wychodzi na to, że żadne zamienniki nie będą pasowac, trzeba OEM kupic?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pasuja normalnie. Pierw ściąg stare a nie przymierzasz obok. Plastikowy uchwyt (ten co mowisz ze jest dluzszy) zostaje przeciez na wycieraczce a montujesz na metalowy bolec. Wiesz jaka jest procedura wymiany wycieraczek w f10? Nie sciagniesz ich w tej pozycji co na zdjeciu. Wycieraczki muszą stac w pionie na szybie dopiero wtedy odchylisz ramie i wyjmiesz stara wycieraczke. Mam u siebie te boschki i pasuja jak trzeba. Fakt ze sa takie sobie to inna sprawa. Teraz zamowilem valeo zobacze jak one beda sie spisywac.

🙃🙃

Opublikowano
  • Autor

dobra ide walczyć...

P.S. wycieraczki są OK, po prostu za słabo wciskałem w bolec ;) Pierwsza wymiana ;)