Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

mój vin: WBA5C71000D820427

zamówiłem wycieraczki Bosh aerotwin z allegro do mojej F10 2014r, 525d. Na aukcji w opisie, że oryginalne i takie dane produktu:

Kod producenta - 3 397 007 523

Numer skrócony - A523S

Na opakowaniu również te same numery, czyli wszystko by się zgadzało. Próbowałem założyć, ale pióro nie chce wskoczyć na swoją pozycję, bo zaczepy są za małe a nie chce robić tego na siłe, żeby czegoś nie połamać. Obecnie mam zamontowane również bosha, zapewne oryginalne, bo w historii ASO widzę wpis o wymianie.

W obecnych wycieraczkach zaczepy mają długość 6cm a te w nowych piórach 5cm.

Wiecie o co może chodzić? Czy one faktycznie nie pasują czy może za delikatnie się z nimi obchodze?

Zdjęcie z porównania zaczepów:

https://ibb.co/2Y4yQtb

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Kupiłeś do: BMW 7 F01 F02 F03 F04

A musisz mieć:

Drivers Side Wiper: AP26U - (65cm \ 26in) (Use Adaptor - 1)

Passenger Side Wiper: AP18U - (45cm \ 18in) (Use Adaptor - 1)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pasuja normalnie. Pierw ściąg stare a nie przymierzasz obok. Plastikowy uchwyt (ten co mowisz ze jest dluzszy) zostaje przeciez na wycieraczce a montujesz na metalowy bolec. Wiesz jaka jest procedura wymiany wycieraczek w f10? Nie sciagniesz ich w tej pozycji co na zdjeciu. Wycieraczki muszą stac w pionie na szybie dopiero wtedy odchylisz ramie i wyjmiesz stara wycieraczke. Mam u siebie te boschki i pasuja jak trzeba. Fakt ze sa takie sobie to inna sprawa. Teraz zamowilem valeo zobacze jak one beda sie spisywac.

🙃🙃