Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, BMW E39 01/2001 navi 16:9 professional, samochòd kupiłem bez zmieniarki, dzisiaj dokupiłem zmieniarkę ale zauważyłem że mam tylko jedną kostkę 3piny do zasilania zmieniarki, porozbieralem boczki w poszukiwaniu drugiej wtyczki ale nic nie znalazłem, wyczytałem że w moim przypadku druga kostka to powinien być taki krótki kabel łączący kostkę wahler CD 10 pinowa w tunerze bm24 z kostką 6 pinowa w zmieniarce. Znalazłem tylko schemat z tunera bm24 ale nie znalazłem jak to powinno być podłączone od strony zmieniarki, czy mógłby mi to ktoś rozpisać albo podesłać jakiś schemat, i czy jest możliwość dorobienia jakoś tej kostki tzn same piny połączyć gdybym nie znalazł takiego kabla ?
Opublikowano
Dzięki, a orientuje się ktoś może gdzie mógłbym dostać taki kabel ? Pytałem już w różnych sklepach elektronicznych i nigdzie nie ma, może ktoś z was taki posiada?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam ponownie u mnie sprawa wygląda teraz nastepujaco, dużo czytałem na internecie o tym bm24 i wyczytałem że przyczyną mogą być zimne luty, wziąłem tuner i przelutowalem wszystkie luty, gdy składałem wszystko do kupy to zauważyłem że wtyczka co idzie do zmieniarki nie wchodzi dobrze w tuner tak samo wtyczka od navi ponieważ tam jest takie niebieskie zabezpueczenie, podpiąłem wszystko tak jak ma być i teraz efekt mam taki że zmieniarka działa tylko że cicho jakieś 1/3 głosnosci radia fm, regulacja i wszystko działa tylko że cicho, ma ktoś pomysł co może być przyczyna, czy mogłem coś popsuć lutując tuner, oraz czy jest ktoś może z Podkarpacia z okolic Przemyśla z tunerem i zmieniarka żeby podmienić i zobaczyć o co chodzi ? Pozdrawiam