Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem nowy na forum, mam pytanie nawet dwa odnośnie 123d. Przy odpalaniu silnik pali z lekkim szarpnięciem wypuszczając przy tym kłębek błękitnego dymu przez 2-3 sekundy. Silnik pali na strzała i pracuje równo, nie ma żadnych spadków mocy, wszystko gra. Wszystkie świece sprawne. Druga sprawa, jak zakodować szybę? Opuszcza się co kawałek. Ktoś, coś :?:

Z góry dzięki :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy? Temperatura nie ma znaczenia?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie pokazuje żadnych błędów silnika, dzieje się tak tylko, kiedy jest palony na zimno. BTW wiesz może co to za ikonka pomarańczowa, samochód jakby na podnośniku ? Pzdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiś serwis/inspekcja jest po terminie, sprawdź w menu. W starszych silnikach (m47n2) taki objaw powoduje stara odma, jaki masz przebieg? Sprawdzałeś korekcje na cylindrach? To szarpnięcie mnie zastanawia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Szarpnięcie wydaje mi się, że będzie spowodowane poduszkami silnika, w przyszłym tygodniu się dowiem. Na razie mam inną sprawę na głowie, samochód stał przez kilka dni ulew na zewnątrz i pełno wody pod dywanikiem kierowcy i pasażera za nim. Rozebrałem to, wydaje mi się, że woda mogła się dostać nawiewem na nogi. Czy jest to możliwe, ktoś słyszał o takim przypadku? Ch** mnie strzeli chyba...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najczęściej wpada wygłuszeniem drzwi lub lampami z tyłu. Podnieś tylną kanapę, jak jest tam mokro, to znaczy że w bagażniku masz pełno wody. Jak tu jest sucho to drzwi. Bywają jeszcze przypadki że cieknie przez uszczelkę w grodzi miedzy silnikiem a kabiną.