Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

1) czym mogę zakodować nowy rozmiar akumulatora oprócz Ista-P? Potrzebuje ona 13V i chyba nie mam czym tego w warunkach domowych zapewnić....

2) co polecicie do takich spraw jako zewnętrzne źródło prądu?

Leszek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NCS EXPERTem zakodować zmianę .

Inpą zarejestrować wymianę , nie potrzebujesz podtrzymania napięcia w aucie .

Zwróć uwagę na symbole AGM np -A090

zwykły np - B090

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozpędziłem się z odpowiedzią , nie doczytałem że chodzi o F10 , INPA rejestracje zrobi ale do kodowania F jest E-SYS .

ISTA ma też opcje rejestracji , ale nie wiem czy ma zmianę pojemności i rodzaju .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Ano właśnie :)

No to ostatnie pytanie - kodowanie w CAS wielkości akumulatora też będzie żarło prąd jak głupie i muszę wymyśleć jakiś prąd, czy na zwykłym prostowniku Boscha dam radę ogarnąć z w pełni naładowanym aku?

Tu chodzi o FA/VO.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do kodowania nie potrzeba podtrzymania , możesz podpiąć prostownik .

Niskie napięcie i wachania są niebezpieczne podczas programowania (aktualizacji) sterowników .

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)
Czy jest możliwość zakodowania z oryginalnego akumulatora 90ah na 95ah ? Edytowane przez G0XDBX
Opublikowano
Czy jest możliwość zamocowania z oryginalnego 90ah na 95ah ?

5 ah nie gra różnicy, miałem zakodowany 110ah a wsadzony był 105ah, jeździłem tak 6 lat i nic się nie działo.