Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytań po zakupie polifta 3.0d.

1. Dolna klapa bagażnika - Po zamknięciu nie zatrzaskuja się zamki. Klape można otwierać bez przycisku. Przycisk sam w sobie działa, bo po wciśnięciu słychać siłownik. Gdzie szukać przyczyny? P.S otwieranie i dociaganie górnej części działa bez problemu

2. PDC - Inpa nie chce połączyć się z modułem. Wyświetla błąd. Wymieniać na drugi?

3. PDC przód. Posiadam czujniki przód jednak w kabinie brak przycisku do aktywacji przodu. Jedynie wsteczny i za moment D aktywuje przód na czas manewrów. Czy jest możliwość dołożenia przycisku czy to już więcej rozbierania i dlubania w kabelkach?

Opublikowano

Witaj.....

1. Co możesz zrobić ? - rozbierz dolną klapę, może linka się wyhaczyła i siłownik nie ciągnie za rygle.

2. Moduł PDC jest przy kole zapasowym - odłącz, spryskaj kontaktem i zobacz czy nie zatrybi, jak nie to wymień na inny

3. Przycisk PDC jest jeden, który aktywuje przód i tył razem, nie ma innego rozwiązania.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano

3. Przycisk PDC jest jeden, który aktywuje przód i tył razem, nie ma innego rozwiązania.

Źle sformułowałem pytanie :) chodzi o to, że przycisku w kabinie w ogóle nie mam i chciałbym go dołożyć. Zastanawiam sie czy oryginalnie podciagnieta jest wiązka do niego w kabinie i czy trzeba go ewentualnie aktywować w NCS. Albo to kwestia p&p - dokladasz i dziala

Opublikowano

Ten zbiorczy panel ma jedną kostkę, być może wystarczy kupić inny rozszerzony o PDC panel i może działać, ale tego akurat nie jestem pewny. Ja na Twoim miejscu kupiłbym ten panel (nie osą one takie drogie, może warto zaryzykować) i zobaczyć co się będzie działo. Jednak jeśli nie zadziała, to nie zniechęcaj się bo być może trzeba dokodować przednie czujniki by auto je widziało, ewentualnie wymienić moduł z wersji na czujniki przód i tył.

Natomiast jednak Ja bym się zastanawiał dlaczego auto oryginalnie nie miało z przodu czujników a teraz je ma, odpowiedź może nasuwać się sama, ale absolutnie nie chciałbym tu cokolwiek źle wróżyć, to tylko moje domysły..... ;-)

Jeśli coś źle mówię to niech mnie ktoś poprawi.....

Opublikowano
Ten zbiorczy panel ma jedną kostkę, być może wystarczy kupić inny rozszerzony o PDC panel i może działać, ale tego akurat nie jestem pewny. Ja na Twoim miejscu kupiłbym ten panel (nie osą one takie drogie, może warto zaryzykować) i zobaczyć co się będzie działo. Jednak jeśli nie zadziała, to nie zniechęcaj się bo być może trzeba dokodować przednie czujniki by auto je widziało, ewentualnie wymienić moduł z wersji na czujniki przód i tył.

Natomiast jednak Ja bym się zastanawiał dlaczego auto oryginalnie nie miało z przodu czujników a teraz je ma, odpowiedź może nasuwać się sama, ale absolutnie nie chciałbym tu cokolwiek źle wróżyć, to tylko moje domysły..... ;-)

Jeśli coś źle mówię to niech mnie ktoś poprawi.....

Przednie czujniki normalnie działają, tyle że brak przycisku i przód uruchamia sie razem z tylem po wrzuceniu wstecznego i po wrzuceniu D działa do pewnej predkosci :) modul też jest na przód i tył. Auto z pewną historia, także odpada dzwon. Musiało tak z fabryki wyjść.

Opublikowano

Hmm.... A Ja na Twoim miejscu dalej bym się zastanawiał. Popatrz sobie na ogłoszenia innych aut (naszych Bestii)

Zauważyłem taką właśnie zależność, jak nie ma przodu PDC to nie ma przycisku, jak jest przód i tył przycisk jest.

Tak na logikę, czasami podjeżdżając przodem do przeszkody potrzebujemy aktywować PDC, no i po to właśnie jest przycisk, bo głupotą byłoby w takim przypadku specjalnie włączać wsteczny tylko po to by podjechać przodem do przeszkody, Mój tok myślenia jest chyba prawidłowy.... ;-)