Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

za parę dni stane się szczęśliwym posiadaczem e39 520i lub 530i :D doradzcie mi jakie mam zalać płyny (z tego co się orientuje to do silnika najlepiej castrol syntetyk) i co dobże odrazu wymienić po zakupie tego autka.

prosze o konkretne nazwy i producentów no i jeszcze przybliżone ceny

z góry dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

hej no co jest... nie doradzicie laikowi co ma zalać do samochodu?? :P szukałem na forum, ale chodzi mi o podsumowanie. nie znam się na BMW i chciałbym znać wasze zdanie na ten temat bo nie wieże "fachowcą" którzy sami nie mają beemki.

chodzi mi o ilość, przybliżoną cenę, markę, i najlepiej rodzaj do e39 520i:

płyn hamulcowy

chłodniczy (bo tesco raczej tam nie zaleje ;) )

ile oleju

olej do skrzyni i mostu

wspomaganie

itp. itd.

mogłem o czymś jeszcze zapomnieć jak by ktoś z Was coś jeszcze wiedział to piszcie.

Opublikowano

bedziesz mial samochod to wszystkiego sie dowiesz - narazie nie wiesz jeszcze jaki bedziesz mial silnik , ktory rok itp , jaka skrzynie - wiec doradzanie teraz nie ma sensu....

jedyne co to - do chlodnicy polecam anti frezera CASTROLA ..

Opublikowano
ja mam 750 z 91 roku i tez chcial bym wiedziec jakie plyny wlac najlepiej?jaki olej byscie polecali?nie wiem niestety na jakim byl jezdzony:(