Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moim BMW. Mianowicie chodzi o to że jak lekko dodam gaz to wkręca się normalnie w obroty, a jak dodam gwałtownie to jakby się dławił od 1000 od 2000 obrotów. Na zimnym silniku jest wszystko okey, a jak lekko się nagrzeje to VVT się sam z siebie przestawia i wtedy jest to dławienie. Ktoś może mi pomóc z tym problemem? Bądź miał podobny? Silnik to N42B20A, przebieg 220 600 km .

Link z filmikiem przedstawiający problem:

https://drive.google.com/file/d/1X9BqwCHTKxBYmhyFBwTdSry2SngzPflQ/view?usp=sharing

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy z inpa to podstawa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To trzeba ocenić parametry podczas jazdy, piszesz, że vvt się przestawia, skąd takie wnioski? Co dokładnie się dzieje?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Chodzi o to że vvt się przestawia po lekkim nagrzaniu silnika sam z siebie wydaje taki chrobot jakby był zblokowany albo coś takiego i wtedy zaczyna się dziać to co jest przedstawione na filmiku. Sam fakt że jak zdjąłem pokrywę to widziałem że wałek mimośrodowy był zablokowany na max wychyle, w sensie takim że pieski od tego wałka były poza zakresem wałka i pod rolkami tych piesków był zblokowany wałek