Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem nowy wiec chcialbym wszystkich wielbicieli BMW na poczatku pozdrowic. :hand: Szukam pomocy mam problem z silnikiem a dokladniej z obrotami miedzy 2000 obr a 3000 obr jest dziura wolno sie wkreca na wyzsze obroty przy gwaltownym dodaniu gazu, jest to bardzo uciazliwe przy wyprzedzaniu. Odnosze wrarzenie takie jakby turbine wyrzucalo z pracy albo brakowalo mu paliwa w tym zakresie obrotow.Zjezdzilem wiele warsztatow diagnozy komputerowe nic nie wykazaly, dodam ze wymieniony zostal takze wtrysk pilotazowy,2 elektrozawory podcisnieniowe, wiekszych zmian to nie przynioslo. Jesli mial ktos z was podobny problem to prosze o pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
Opublikowano
Czesc. Co do filtra paliwa to wymienialem , takze napewno to nie filtr. Ale co do przeplywomierza to moze to byc to dlatego ze auto kupilem po wypadku i orginalny przeplywomierz byl inny musiak\lem go zmienic bo byl uszkodzony popekany dokladniej, obecy nie wiem jakiej jest firmy ale ma gruba plastikowa siatke facet od ktorego kupowalem handluje czesciami tylko do bmw takze chyba w bambuko mnie nie zrobil ja poprostu nie wiedzialem do tej pory ze to ma az takie znaczenie jaki przeplywomierz. Pozdrawiam serdecznie i dziekuje . :hand:
Opublikowano
Witam. Przed opisem mojego problemu wspomnialem wczesniej ze jestem nowy, wiec jesli bardzo MARTUR to cie zdenerwowalo to przepraszam ale po co odrazu tak ostro wystarczloby gdybys podal tylko LINK za ktory dziekuje i jest po sprawie . POZDRAWIAM. :wink: