Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno kupiłem ten samochód i zaczęły się problemy pierwszym z nich jest taki jak na filmie. Wydaje dziwne dźwięki niewiadomo jakiego pochodzenia. Zaznaczę, że dzieje się tak tylko na cieplym silniku i przeważnie na niskich obrotach proszę jak ktoś miał taki problem proszę powiedzieć czy taka naprawa jest kosztowna bo jeszcze mogę samochód zwrócić i kupić inny. Dodatkowo samochód rano(jak jest zimno na dworze) zaczyna się telepać i wyskakuje check engine po jakiś 3 min jak zgaszę samochód i odpale wszystko wraca do normy... Jakieś sugestie? Bo samochód prowadzi się jak Marzenie i nie chciałbym go oddawać :( pozdrawiam

Poniżej zamieszczam filmik z bolączki

https://www.youtube.com/watch?v=sV0zBPNSQJo&app=desktop

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakie błędy w DME?

Co do dźwięków; sprawdź odmę. Może też podobnie brzmieć pompa wspomagania.

Masz kierownicę po złej stronie :wink:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Problem w tym, że nie wywala zadnego błędu tzn. wywala rano chceck engine i nie mam jak sprawdzić błędu bo nie daje mi na to wejść. A później po odpaleniu samochodu jest check ok i tyle w temacie... Orientujesz się jakie koszta tych części?

P. S Kierownica po złej stronie bo tam gdzie mieszkam wszyscy jakoś tak źle jeżdżą lewym pasem :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem na myśli diagnostykę komputerową - to odpowie na większość pytań.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Ok mechanik sprawdził odme i jest w porządku. Na komputerze wyszedł błąd z sensorem lambda. Pewnie grzałka padła więc co do odpalania mamy winowajce, ale wciąż nie mogę znaleźć źródła tego dźwięku :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Konieczna jest interpretacja błędu. Błąd sondy lambda nie zawsze związany jest z problemem sondy. Podaj kod błędów.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorry za długi czas, ale byłem na dlugim urlopie...

Więc wymieniłem już pompę wody oraz węże do tego uszczelniłem silnik dzięki temu odpala od szczała i się nie grzeje, ale wciąż jest parę rzeczy do ogarnięcia. Ktoś mi pomoże rozszyfrować te błędy i jaki maxymalnie koszt wymiany wszystkich tych części ? Poniżej screen

https://zapodaj.net/9178378d497ae.jpg.html