Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem pojawił się na trasie, jadąc ponad 2h w trybie Eco, zauważyłem że samochód stracił moc, włączając sportowe zegary i wciskając pedał w podłogę uzyskuje Max 120 KM. Rano po odpaleniu moc wraca ale znowu jadąc kilkanaście km moc spada.

Dzięki wszystkim za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wyświetla się żaden komunikat ?
Opublikowano
No właśnie nic, nagle spada moc, auto poza zamuleniem zachowuje się normalnie, silnik pracuje równo bez dziwnych odgłosów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłącz kompa, być może zapisał się jakiś błąd w ECU.
Opublikowano
Dzis na szybko podpieli mnie pod komputer, błąd zaciętych klap czy coś takiego :/ Z tego co zrozumiałem to klapy się nie ruszają. Coś tam popsikali, błędy skasowali, po 100km auto bez mocy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie chodzi o klapy w kolektorze ssącym. Radzę zająć się tym szybko bo jak któraś klapa się urwie i wpadnie do komory spalania to będzie po silniku.
Opublikowano
Główną przyczyna spadku mocy była awaria nastawnika turbo , poszła do wymiany turbina wraz z nastawnikiem 6 tys pln i fura jak nowa :) Gdyby ktoś potrzebował turbine po przebiegu 90k to prosze o kontakt :)