Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam problem. Jesienia wyjechalem w miasto, nagle wywalilo wszystkie kontrolki, nic nie dzialalo i fura zgasla. Odpalilem od kabli, zajechalem do domu, naladowalem aku i wszystko ok. Miesoac temu zrobilem trase 1.4k km w 1 strone. Zero problemow. Na,powrocie po odjechaniu kilku km podovna sytuacja. Dyskoteka i nie odpala. Po 10min postoju normalne odpalil i zero problemow az do dzis. Z rana nie odpalil,.dopiero od kabli. Podlaczylem do ladowania, normalnie ikonka na.prostowniku ze laduje i pokazuje napiecie okolo 12.5. Po calym dniu zachodze odpalic i nic. Patrze na prostownik i napiecie 9.7 i brak ikonko ladowania. Odlaczalem kilka razy, zakluczalem odkluczalem i nic. Aku powiedzialo papa czy o co moze chodzic?

Dodam, że w zimy gdzie było po -20, krótkie trasy i aku zawsze trzymało. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie błędy ISTA?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odpięcie IBS to nie rozwiązanie problemu, tylko usunięcie skutku.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw sprawdź jakie ogniwo i pojemność akumulatora jest zakodowana oraz kiedy była zmiana zarejestrowana. Dopiero jak to nie pomoże - zaczną się koszty.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Wydaje mi się, że to nie akumulator. Dzisiaj z rana powtórka z rozrywki. Poruszałem wszystkimi kablami ale nic. Coś mnie naszło, żeby cały czas próbować odpalić. Za każdym razem kiedy wsadzę kluczyk to choinka i radio miga, gdy próbuję odpalić wszystko momentalnie gaśnie, nie mogę nawet zakluczyć samochodu. I tak siedzę próbuję i gdzieś za 20 razem nagle odpalił i wszystko działa, zero błędów. Gaszę i znowu normalnie odpala. Czy to będzie regulator?

Wesołych Świąt