Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników. Mam problem z silnikiem . Ostatnio wymieniłem rozrząd bo autko nie chciało palić i po wymianie było ok przez jakieś dwa dni po czym zapalił się shek i zaczęło telepac silnikiem. Następnie falujace obroty i telepanie przy gaszeniu auta. Dodam że lekko się dusi przy dodawaniu gazu ale tylko poniżej 3000 obr. Czy ktoś już miał taki przypadek? Proszę o poradę bo już zaczynam tracić cierpliwosc
Opublikowano

Bez podłączenia do komputera to wróżenie z fusów ;)

Świece, cewki, wtryski, przepływomierz powietrza, instalacja elektryczna silnika.... wybierz co Ci pasuje ;)

Opublikowano
Błędy to P2850 P2854. A jeżeli chodzi o części to ślizg i napinacz był pęknięty a łańcuch zostawiłem w warsztacie
Opublikowano
Spoko sprawdz wtyczke po lewej stronie co wchodzi do pokrywy zaworow moze nie dosc trzyma albo cos nie laczy .Pozniej wtyczki od vanosa i valvetronika .Moze czegos dokladnie nie podlaczyli albo zle.Ewentualnie zlamali albo po prostu spier...
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
No nie wiem . Wydaje się być wszystko ok. Wtyczka wpierw w pokrywę zaworów, ta do tego ''silnika'' od wycieraczek też sztywno siedzi. Sam nie wiem. Może to przepustnice.???polecę na kompa w tygodniu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Majster od rozrządu rzucił okiem na wałek valvetronic'a? Z reguły to on jest przyczyną.

2850 Cyfrowy sterownik silnika: Zmienny napęd zaworów – czujnik prowadzenia

2854 Cyfrowy sterownik silnika: Zmienny napęd zaworów – logiczność czujnika

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.