Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po kupnie auta podłączyłem dopiero kompa i INPA wyświetliła mi klika błędów:

1. JBBF: A6D1 - z tego co wyczytwałem to pompka wody do wymuszenia obiegu na zgaszonym silniku?

2. DME/DDE:

4030 - czujnik temperatury spalin? pokazuje mi czujnik że ma temperaturę -47*C

4587 - filtr paliwa? podgrzewacz uwalony? Co sygnalizuje ten błąd?

3. EGS:

CF29 - I przy pozycji status driver seat can mam 1V co oznacza 0V=OK a 1V= F/ES , reszta pozycji 0V czyli OK. Co to oznacza i gdzie szukać przyczyny za co to odpowiada?

4. FRM:

9CB3

9CBE - co to za kody?

6. I jest jeszcze jedno coś - przy przeglądaniu desired current values jedna wartość przekracza norme a mianowicie:

desired air mass [mg/stroke] - wartość wyświetla !1948 na wolnych obrotach a skala jest do 650

air mass [kg/h] wyświetla !1632 - a skala jest do 400

co to może oznaczać i jakie może nieść objawy/konsekwencje?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam poradziłem sobie z w.w błędami, wymieniłem moduł skrętu i zaprogramowałem NCS, podgrzewacz paliwa wymieniony , czujnik poziomowania xenon też, zostały mi jeszcze 2 błędy:

4030 - jak sprawdzić czy mam usunięty DPF w aucie? czy ktoś źle usunął z kompa i stąd ten błąd czy po prostu mechanik Janusz wydłubał DPF i odłączył wtyczke? w którym miejscu jest ten czujnik dokładnie i jak sie do niego dobrać? Może po prostu jest uszkodzony? Słyszałem że to jakaś sztuczka handlarzy z tym odpięciem wtyczki.

Mam jeszcze błąd CF29 automatycznej skrzyni i przy pozycji status driver seat can mam 1V co oznacza 0V=OK a 1V= F/ES , reszta pozycji 0V czyli OK. Co to oznacza i gdzie szukać przyczyny za co to odpowiada? Z czego to jest sygnał? Status fotela kierowcy? To jest coś od maty zajętości fotela? I po co to automatowi wiedzieć?