Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo

Kupiłem dopiero co e90 lci

Problem jest taki, że wcześniej tego nie zauważyłem, dopiero teraz po badaniu technicznym...

Otóż mam w jakiś sposób odwrócone światła drogowe (high beams) z przednimi przeciwmgielnymi (low beams) - tzn, wajcha przy kierownicy która odpowiada za zapalanie świateł drogowych przy ich uruchomieniu zapala prawidłowo niebieską kontrolkę - ale zapalają się żarówki te na samym dole - przeciwmgielne low beams.

Sytuacja jest odwrotna w momencie uruchomienia przy konsoli świateł, przycisku odpowiadającemu światłom przeciwmgielnym - zapala się kontrola zielona świateł przeciwmgielnych low beam, ale odpalają się światła drogowe...

To problem z FRM albo innym modułem? Flashowałem go w NCSexpert, ale nie dało to nic, może nie ten moduł albo coś nie tak - nie wiem?

Czy to problem z okablowaniem? Poprzedni właściciel coś kombinował z autem? Czy to tylko kodowanie ale coś mi nie wyszło?

Opublikowano
Dodzwoniłem się do niemca - próbowałem wcześniej, ale jakoś nie odbierał - wspominał faktycznie przy zakupie, że coś jest ze światłami - ale był pęknięty reflektor i zbierał parę - myślałem że o to mu chodzi... Dopytałem bezpośrednio o to i twierdzi że jak wsiadał to uderzył kolanem w panel kontrolny który połamał (ten od świateł). Po czym był w BMW zakupił nowy i po jakimś czasie zauważył że światła są odwrotnie - jest możliwe że zostało to odwrotnie podłączone w jakiś sposób? Bo zapytany o kodowanie to wypiera się tego