Skocz do zawartości

Światła drogowe zamiast przeciwmigielnych problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo

Kupiłem dopiero co e90 lci

Problem jest taki, że wcześniej tego nie zauważyłem, dopiero teraz po badaniu technicznym...

Otóż mam w jakiś sposób odwrócone światła drogowe (high beams) z przednimi przeciwmgielnymi (low beams) - tzn, wajcha przy kierownicy która odpowiada za zapalanie świateł drogowych przy ich uruchomieniu zapala prawidłowo niebieską kontrolkę - ale zapalają się żarówki te na samym dole - przeciwmgielne low beams.

Sytuacja jest odwrotna w momencie uruchomienia przy konsoli świateł, przycisku odpowiadającemu światłom przeciwmgielnym - zapala się kontrola zielona świateł przeciwmgielnych low beam, ale odpalają się światła drogowe...

To problem z FRM albo innym modułem? Flashowałem go w NCSexpert, ale nie dało to nic, może nie ten moduł albo coś nie tak - nie wiem?

Czy to problem z okablowaniem? Poprzedni właściciel coś kombinował z autem? Czy to tylko kodowanie ale coś mi nie wyszło?

Opublikowano
  • Autor
Dodzwoniłem się do niemca - próbowałem wcześniej, ale jakoś nie odbierał - wspominał faktycznie przy zakupie, że coś jest ze światłami - ale był pęknięty reflektor i zbierał parę - myślałem że o to mu chodzi... Dopytałem bezpośrednio o to i twierdzi że jak wsiadał to uderzył kolanem w panel kontrolny który połamał (ten od świateł). Po czym był w BMW zakupił nowy i po jakimś czasie zauważył że światła są odwrotnie - jest możliwe że zostało to odwrotnie podłączone w jakiś sposób? Bo zapytany o kodowanie to wypiera się tego