Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio dorwalem e39 2.0 dla kobiety. Chciałem okiełznać tego szatana i przy moim nieszczęściu stało się. Uderzylem tylnym kołem w krawężnik prędkosc nie była duża. Gdzieś z 10 km/h Felga się troszeczkę przytarla no i od tej pory słyszę pojedyncze stuknięcie przy ruszaniu autem.

Mam wrazenie że tuleja belki się zerwała. Powiedzcie mi czy tylna belka mogła się skrzywic od uderzenia? Dodam że felga nie jest peknieta tylko lekko zjechana.. Auto jedzie prosto, tylko ten nieszczęsny stuk podczas ruszania

Opublikowano

Ja bym się przyjrzał gumowym tulejom z tyłu. Kompletnie nie znam się na tylnym zawiasie w E39 (ostatnio rozgryzałem u siebie przód dopiero), ale zazwyczaj przy takich zdarzeniach gumy są pierwszym podejrzanym. ;)

Jak nie chcesz się poruszać po omacku, to zrób jak ja zrobiłem z przodem - dałem 30 zł za sprawdzenie na szarpaku w SKP i pokazano mi co i dlaczego jest do wymiany ;)

Opublikowano
Dodam jeszcze że te koło którym uderzylem jest bardziej schowane do środka jakieś 2 cm a drugie koło wystaje jakieś 2cm
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.