Skocz do zawartości

E36 Compact 316i - listwa drzwi bocznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano

mam upierdliwy problem, od jakiegoś czasu zauważyłem że listwa przy łączeniu z przodem zaczeła mi odstawać. nie chciałem jakoś tego kleić silikonem czy na inne kleje więc kupiłem spinki po kodach z bmwstore (51131960054 oraz 51132251394)

nie pasowało nadal odstawało.Dodam że te drugie spinki nie pasowały :D. No nic zdecydowałem się na kupno innej używanej listwy i kupno nowych spinek... I problem nadal się powtarza z inną listwą i spinkami.

Ktoś ma zdjęcie, filmik, numery spinek bo może kupiłem złe, jak to dziadostwo zamontować.

Dzieki pozdro

edit; dodam ze spinki kupiłem z allegro

Opublikowano
Spinka nie trzyma się listwy, czy wypada z otworu w drzwiach?

Wypada z otworu w drzwiach. ostatni otwór przy łączeniu z przodem jest jeden większy i nie wiem jaka powinnna być tam spinka

Opublikowano
Dokładnie nie pamiętam, ale pierwszy otwór w drzwiach chyba zostaje niewykorzystany, bo wewnętrzne przetłoczenie drzwi uniemożliwia montaż tulejki w tym miejscu, a pierwszą spinkę mocuje się dopiero w drugi otwór. Jeżeli kupiłeś spinki z zamiennika, to może być problem po ich stronie. Ja też walczyłem z podobnym problemem. Kupiłem spinki Romixa i za nic nie chciały trzymać. Kupiłem więc oryginały BMW, nie są tanie, ale trzymają tak jak trzeba.
Opublikowano
Dokładnie nie pamiętam, ale pierwszy otwór w drzwiach chyba zostaje niewykorzystany, bo wewnętrzne przetłoczenie drzwi uniemożliwia montaż tulejki w tym miejscu, a pierwszą spinkę mocuje się dopiero w drugi otwór. Jeżeli kupiłeś spinki z zamiennika, to może być problem po ich stronie. Ja też walczyłem z podobnym problemem. Kupiłem spinki Romixa i za nic nie chciały trzymać. Kupiłem więc oryginały BMW, nie są tanie, ale trzymają tak jak trzeba.

Ok. Dzięki kupilem spinki z bmwstore oby pasowały bo jak nie to pierdole i jeżdze bez :D

Opublikowano

Listwa zamontowana na spinkach oryginalnych i wygląda jakby z salonu wyszło ;)

Ogólnie oryginalne spinki mają dużo większą końcówke. Nie kupujcie zamienników tylko oryginalne!