Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś jak sprawdzić jakiego producenta ogrzewania-klimatyzacji ma się na pokładzie swojej beemki?

Wg mojego VINu mogę mieć zarówno DENSO jak i VALEO, przy czym na realoem i w sklepach z częściami jest wyraźnie zaznaczone, że np. parownik pasuje tylko do reszty tego samego producenta.

Potrzebuję kupić właśnie nowy parownik i się zastanawiam czy obojętne który. Czym się sugerować?

Dzięki za odpowiedź

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak to w końcu sprawdziłes? Ktoś wyjął? Czy sam wyjales? Ile nowy parownik i usługa wymiany?
Opublikowano

Zamówiłem z opcja zwrotu, a opakowanie dopiero otworzyłem jak w serwisie mieli już auto rozbebeszone.

Parownik coś koło 560zł (Valeo), a robocizna z czynnikiem, płukanie itp. 1500zł

Usługa była robiona u P.bańki w Będzinie na ul. Namiarkowej

Ogólnie jestem zadowolony (nie widać żeby było coś "prute"). Jednak umówiony jestem na dopieszczenie, gdyż chyba jakieś uszczelnienie dźwiękochłonne nie jest dobrze spasowane bo słychać z lewej strony od słupka odgłosy z komory silnika przy wyższych obrotach, a wcześniej w kabinie było cichutko

Jak to w końcu sprawdziłes? Ktoś wyjął? Czy sam wyjales? Ile nowy parownik i usługa wymiany?