Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czeka mnie grzebanie przy hamulcach w mojej e87. To będą moje pierwsze prace przy aucie, auto będę podnosił żabą i od razu stawiał na 4 kobyłkach. W związku z tym pytania:

1) Auto żabą można bezpiecznie podnieść z przodu na elemencie podporowym u dołu belki zawieszenia (na foto pkt 1), czy będzie trzeba ściągać osłonę z dołu by ten element był widoczny i dostępny?

2) Za co podnieść auto z tyłu? Czy wskazany element na foto oznaczony 2 będzie ok?

podkladki2.png

3) Kobyłki mam metalowe, bez gum. Czy mogę spokojnie opierać opierać na nich gniazda czy zaopatrzyć się w tego typu podkładki:

podkladki.png

4) Taka żaba styknie? https://allegro.pl/oferta/podnosnik-hydrauliczny-2-5t-niski-zaba-lewarek-ada-7923287024

Z góry dzięki :)

Opublikowano
Oslony sciagac nie trzeba jest w niej specjalne wyzlobienie. Z tylu za sanki mozesz podnosic. Za dyfer nie podnos nawet przez deske. Zaba troche tania ale podniesc podniesie. Wazniejsze sa dobre kobylki i tu najtanszych nie kupuj.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam taką żabę już dłuższy czas, trzyma się dzielnie, niedawno tylko uzupełniałem olej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.