Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów, potrzebuję pomocy w kwestii lamp przednich LED zwykłych nie adaptacyjnych. Mam Anglika i zbity lewy reflektor, kupiłem używkę na eBayu okazało się że od Polaka i lampa jest kontynentalna LL, na mojej rozbitej oznaczenie RL. On twierdzi że sprzedał ich ponad setkę i to kwestia ustawienia. Proszę o pomoc czy da się ten reflektor ustawić aby świecił jak "angielski"
Opublikowano

Witam forumowiczów, potrzebuję pomocy w kwestii lamp przednich LED zwykłych nie adaptacyjnych. Mam Anglika i zbity lewy reflektor, kupiłem używkę na eBayu okazało się że od Polaka i lampa jest kontynentalna LL, na mojej rozbitej oznaczenie RL. On twierdzi że sprzedał ich ponad setkę i to kwestia ustawienia. Proszę o pomoc czy da się ten reflektor ustawić aby świecił jak "angielski

Nie nie ma szans, w kompie nic nie ustawisz, znaczy coś tam możesz ale będziesz oślepiał innych lub nie przejdziesz mot. Rejestrowałem Anglika w PL i żeby światła pasowały do któregokolwiek ruchu LDH czy RHD musisz mieć ledy produkowane stricto pod daną stronę ruchu, szkoda że się wcześniej nie odezwałeś bo właśnie sprzedałem moje "angliki " na ebayu uk, generalnie szukaj tam.

p44ahXld_o.jpg
Opublikowano

super, że traiłem an ten temat bo może wyjaśni mi mój problem.

Mam 340 z rynku USA, które miało z przodu zmieniane lampy. Często wieczorami nadjeżdżające z przeciwka auta mrugały długimi, że oślepiam. Pojechałem po 3 miesiącach użytkowania auta na stację kontroli pojazdów gdzie pierwotnie robili przegląd i okazało, że lampy świecą wysoko i są anglikami :)

Teraz wyczytałem, że lampy LED z ruchu prawostronnego mają oznaczenie LL i właśnie takie mają moje lampy :( Czy jest możliwe, że stacja kontroli ma problem ze zdiagnozowaniem tych lamp czy bardziej skłaniać się, że sprzedawca przekleił naklejki na lampy. Czy faktycznie LL to zawsze LED na nasz rynek ?

Opublikowano

Dzisiaj jeszcze raz podjechałem do diagnosty. Na moich lampach jest naklejka ECE LL co by wskazywało, że powinna być na nasz rynek. Okazuje się, że lampa świeci jak amerykańska nie oświetla prawego pobocza. Widziałem w sieci, że lampy amerykańskie mają oznaczenie US LL.

Czy jest możliwe, że temat świecenia lampy to wina elektroniki ? czy nie ma to wpływu na świecenie lampy ?

Zastanawiam się nad zakupem kolejnego kompletu lamp, ale chcę uniknąć podobnej sytuacji

Opublikowano
Dzisiaj jeszcze raz podjechałem do diagnosty. Na moich lampach jest naklejka ECE LL co by wskazywało, że powinna być na nasz rynek. Okazuje się, że lampa świeci jak amerykańska nie oświetla prawego pobocza. Widziałem w sieci, że lampy amerykańskie mają oznaczenie US LL.

Czy jest możliwe, że temat świecenia lampy to wina elektroniki ? czy nie ma to wpływu na świecenie lampy ?

Zastanawiam się nad zakupem kolejnego kompletu lamp, ale chcę uniknąć podobnej sytuacji

Podam mój przykład, myślałem że dopasowanie do kierunków ruchu to pestka i kiedy będę rejestrował "anglika" w PL to tylko kwestia ustawień w kompie, niestety nic w komp nie dało się zrobić, ktoś strzelił hasło że być może za kloszami są fizyczne przyciski/pokrętła(jak zwał tak zwał), dzięki którym będę mógł przestawić sobie strony, niestety nic takiego tam nie było. Walczyłem sporo czasu, chcąc uniknąć dodatkowych kosztów, podjechałem do znajomych na staję diagnostyczną i jakkolwiek bym nie ustawił światła nie świeciły jak powinny- nie przechodziły przeglądu. Finalnie zdecydowałem się na wymianę kompletu(tak najlepiej), kupiłem nowe hella z tym że adaptacyjne bo takie chciałem mieć od początku, trochę czasu zajęło znalezienie człowieka który doprowadził je do pełnej funkcjonalności. Na koniec żeby zapalić światełko w tunelu z tego co słyszałem jeśli masz moduł główny reflektorów z drugiej połowy 2017. r to istnieje szansa na ustawienie tego w komp, ale jak jest w praktyce tego nie wiem. Zadzwoń do Krzyśka z kodowanie bmw R.Śl(570 698 603) , może on pomoże :?: .

P.S

Ciesz się że ktoś zna ten temat, bo co ja się najeździłem i czasu straciłem to moje, niestety nikt pomocny zbytnio nie był, a dodatkowo w teorii jest wielu pseudo fachowców, ale kiedy przychodzi co do czego to większość nie ogarnia.

p44ahXld_o.jpg