Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj po otwarciu maski przy wlaczonym silniku bardzo zaskoczyl mnie dziwny halas pod pokrywa zaworowa.Dzisiaj,bo wczoraj silnik byl za goracy,sciagam pokrywe a tam,ku mojemu wielkiemu zdziwieniu,na tej oslonie plastikowej wewnatrz lezy sobie mala tulejka metalowa.0.5 cm srednicy i 2.5 cm dlugosci!!!!!!!!!!!!.Wie ktos moze co to jest???Dodam tylko ze mam silnik M40 1.6.

pozdrawiam

Betek

ma ktos moze fotke pokrywy od wewnatrz,bo podejrzewam ze to od niej sie to urwalo

Opublikowano

Witam

Jak by Ci sie urwalo ,to by bylo widac a poza tym o ile wiem ,zadnych tulejek tam nie ma.

Po prostu jakis roztrzepany mechanik cos niechcacy wrzucil.

Dokrecaj pokrywe i jazda .Jezeli bedzie ciszej ,to ok.

pozdrawiam

Opublikowano
Hola hola jak to nie ma -a może to górna część popychacza hydrulicznego-rozmiar właśnie podobny a ponoć potrafią się rozpaśc właśnie w ten sposób.Dzwięk wtedy też by się zgadzał,walący dzwigienka o wałek!!!
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano
czy to mozliwe ??? w m40 wszystko jest mozliwe mi raz z niewiadomych powodow pekl popychacz zaworowy i to 600 km od domu (ale na szczescie dojechalem na 3 garach) to co masz na zdjeciu wyglada jak przedluzenie tej rurki na ktora naklada sie gume od odmy ??? niewiem strzelam jak pasuje to montuj skladaj i jezdzij jedynie tylko rozeznaj sie czy zadnych szkod nie wyrzadzil ten element jak sobie gruchotal sprawdz czy wszystkie zabezpieczenia zaworow sa na swoim miejscu elementy 12 i 13 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=11_0434&hg=11&fg=25
Opublikowano

Jak doczyscilem pokrywe to rzeczywiscie to malenstwo pasuje do tego o czym piszesz,i mozna bez tego jezdzic?.Raczej nic nie uszkodzil bo wszystko wizualnie jest ok.Moze na moje szczescie "latal" sobie pomiedzy pokrywazaworowa a ta oslona plastikowa!!! bo tam go znalazlem.

pozdrawiam