Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

Poniżej wrzucam link do filmiku z niepokojacymi stukami z silnika 35i (n55). Czy ktoś może podpowiedzieć co może powodować tego typu dźwięk? Bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

https://youtu.be/ulp05nC4-K4

Dodam, że w raz ze wzrostem temperatury silnika stuki słabną.

P.S. auto nierówno pracuje lecz dopiero zaczynam diagnozę ze względu na niedawny zakup tego auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jaki olej zalany?.. obstawiam wlany badziew

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze to cos z osprzętu? Nie telepie ci sie przypadkiem napinacz? Albo ktoras z rolek? Jak dla mnie to nie z silnika. Sciagnij pasek i odpal. Bedziesz wiedzial czy z silnika czy nie

🙃🙃

Opublikowano

Uważam że olej swoją drogą jest do zmiany ale na pewno nie powoduje tych hałasów.

Kolego feel_x dźwięk dobiega tak jakby z lewej strony silnika (stojąc twarzą do silnika) i mam wrażenie że ze wzrostem temperatury silnika troche się zmniejsza. Szczerze mówiąc jeszcze się za to nie brałem bo brak czasu i dopiero staram się rozeznać w temacie co może być problemem, ale dzięki bardzo za sugestię :cool2: