Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od pewnego czasu mam straszne stuki gdy mu cisne stuka tak sobie a po naciśnieciu sprzęgła bardzo się nasila nawet przy jeździe 5km/h stuka. Ciężko określić z czym problem mechanik też rozkłada ręce wszystko wymieniać po kolei aż przestanie :) do podpory dostaliśmy się tylko wzrokowo wygląda praktycznie jak nowa wał jeśli chodzi o luzy góra dół nieodczuwalny(na sierodku nie sięgnęliśmy tylko obok dyfra i strzyni) wał ma luz w osi tak 4 cm lewo prawo na biegu nie wiem czy to normalne dosyłam filmik tajemniczego zjawiska (
) pomocy nie chce wymieniać całego auta a jedynie wadliwą część :) co może być przyczyną? lub co jeszcze sprawdzić by się upewnić :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a co dokładnie z tym dyfrem jest/było? kiedy i jak stukało bo tak trudno z Twego opisu wywnioskować?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jeszcze starego nie rozkręciłem nie zaglądałem do sierodka co się stało. Stukało coraz głośniej trudno było zlokalizować głuchy dźwięk coś jak by wał, dyfer wymieniony i jest gitara