Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Niedawno zakupile swoją nową perełkę. 530d z 10/2006.

Generalnie golas z halogenami.

Założyłem do niej tylne lampy po lifcie z zestawem do retrofitu od bmw. Dodatkowe kable przeciagnalem do kabiny (czekaja na podlaczenie do LM2)

Parę dni temu kupiłem LCI xenony dynamic razem z LM2 AHL.

Wiem, że będę potrzebował jeszcze włącznik świateł i sensory na wahacze przód i tył.

Generalnie chce, zeby wszystko dzialalo jak nalezy (skrecanie soczewek i doswietlanie zakretow).

Kodowanie jakos ogarne (pewnie z Waszą pomocą ).

Nie wiem niestety do czego podłączyć czujniki i włącznik świateł (sensie czy jest on plug and play czy coś trzeba przerabiać?)

Dałby radę mi ktos jakoś pomóc w tym temacie ?

Szukam w internetach ale informacje nie są zbyt obszerne / zadowalające niestety...

Z góry dziękuję za wszelakie informacje!

Pozdrawiam!!

Opublikowano
włącznik tylko zakładasz nowy i to wszystko nic nie kodujesz i to jest najprostsza sprawa. Zapomniałeś jeszcze o dodaniu dodatkowych przewodów bo halogeny mają mniej żył w wiązce i przejściówki na LCI, do tego jeszcze spryskiwacze reflektorów (dodanie przekaźnika za schowkiem pasażera, pompka w zbiorniczku spryskiwaczy, przewody do spryskiwaczy). Od czujników przewody do masy i do modułu świateł.
Opublikowano

Dzieki za odpowiedz :) Przejsciowke mam. A właściwie to kupilem zestaw retrofit z BMW. Aczkolwiek lampy kupiłem z wtyczkami i kablami więc będę przelutowywal kable zgodnie z instrukcją od BMW.

Mówisz o podłączeniu czujnikow "Do modulu" pytanie gdzie dokładnie- który kabel do którego ponad etc. Nie potrafię znaleźć pinoutu lm2 ahl:/

Spryskiwaczami póki co się nie martwię bo ich nie mam.

• 4 tygodnie później...