Skocz do zawartości

automat . pomocy bo zwariuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RODACY !!!

Z apelem się zwracam, bo nie wiem o co się rozchodzi:

skrzynia przełącza mi się w trakcie jazdy na tryb,chyba awaryjny bo nie zmienia praełożeń a ciągnie tak jakby cały czas na jednym biegu.A na wyświetlaczu pojawia się napis o awarii elektronicznego sterowania skrzyni biegów. Jeśli zatrzymam samochód i wylączę silnik a następnie znów włączę zapłon i tak ze trzy razy, to się resetuje i znów jest normalnie ,aż do następnego razu. Czy ktoś z Was pomoże i sprzeda informację o co się rozchodzi :mad2: :mad2: :mad2:

Z góry dziękuję za podpowiedź.

ZROZPACZONY...

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano

Witam

O co Ci chodzi/

Normalnie masz awarie sterownika skrzyni biegow,lub brak polaczenia.

Trzeba go sprawdzic i jak jest do bani ,wymienic.

Sprawa prosta a Ty wariujesz :P

Bylo juz nie raz.

pozdrawiam

Opublikowano
a bo ja to taki panikarz jestem, ale dzięki za cierpliwość i wyrozumiałośc
Opublikowano
piotr e34 a możesz mi tak bardziej więcej podpowiedzieć jak ma ta kostka za schowkiem wyglądać i czy to aby napewno nie wpłynie negatywnie na pracę całej skrzyni? Czy normalnie mówiąc nie spieprzy się coś jeszcze bardziej?
Opublikowano

jak to rozepniesz i z powrotem podłączysz to tylko zresetujesz sterownik skrzyni ( wykasujesz błędy ).

ja odpiołem tą kostkę i na wszelki wypadek sterownik, a miałem tak samo jak ty aż w końcu przestało pomagać gaszenie i ponowne odpalanie tylko awaria i tyle. żeby dostać się do kostki musisz wyjąć schowek i głęboko za nim jes nie pamiętam ale chyba biała przymocowana do takiego pałąka a sterownik masz za przednim prawym głośnikiem tym przy nogach pasażera. napisz czy coś pomogło.

Opublikowano
jutro spróbuję , jak bóg da to może wyjdziemy z moją bunią z tego cało. O rezultatach napiszemy.Dzięki za pomoc.