Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam BWM 525 M54 2.5bA.

Auto od jakiegoś czasu nie przechodzi w tryb uśpienia. Po nocy akumulator rozładowany.

Ma ktoś jakieś pomysły jak to usunąć?

Z góry dziękuję za informacje.

Edytowane przez siejuch
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pierwsze popraw tytuł. Masz navi? Próbuj wyciągać bezpieczniki i sprawdzać czy pobór prądu spada.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Edytuj temat na zgodny z regulaminem lub popatrz jak inni to zrobili, np. E39 525iA Tryb uśpienia :mrgreen: Jest wiele tematów jak sprawdzać pobór prądu przy użyciu miernika, jesli nie posiadasz go na stanie to musisz działać w ciemno. Wyciągasz kolejno bezpieczniki od navi, nagrzewnicy/dmuchawy,radia i czekasz na efekty
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Ja miałem ostatnio to samo. Odepnij bezp. od navi i zobacz miernikiem ile wynosi pobór prądy. Może się okazać że masz walnięty czytnik od navi. Tylko pamiętaj jak sprawdzasz miernikiem to poczekaj aż wszystkie światełka zgasną i odczekaj jakieś 15 min, będziesz miał pewność że jest w uśpieniu. Pobór nie powinien wynosić więcej niż 0,01 A
Opublikowano

Dziękuję sprawdzę to.

Dam znać jakie efekty to przyniesie.

Jeśli ktoś miałby inne pomysły to proszę pisać.

Opublikowano
Odpiecie czytnika navi nic nie dało. Dokładnie chodzi o to, że nie gaśnie kontrolka przy skrzyni biegów. Co to może być?
Opublikowano

Odepne fizyczne czytnik to gaśnie wyświetlacz. Jak wypne bezpieczniki w bagażniku od navi to radio przestaje grać.

Kiedyś gasła kontrolka przy skrzyni biegów "P" teraz nie gaśnie.

Opublikowano

Sprawdzasz pobór prądu na zamkniętym aucie z miernikiem w ręce czy patrzysz się na navi?

Weź miernik w łapę zamknij auto odczekaj 20 min i dopiero sprawdzaj. Tak jak, sprawdzasz możesz miesiąc szukać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odepnij najpierw czytnik navi.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano (edytowane)
Odpinałem sam czytnik - fizycznie. Wtedy wyświetlacz nie działa w radiu. Edytowane przez siejuch
Opublikowano
Po wyjęciu i włożeniu bezpieczników od navi auto przechodzi w stan uśpienia. Po pewnym czasie auto już nie wchodzi w tryb uśpienia.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat chyba udało się rozwiązać.

INPA załatwiła temat.

Wszedłem w moduł NAVI i tam jest tryb uśpienia. Aktywowałem go i od paru dni auto przechodzi w tryb uśpienia. Mam nadzieję, że już będzie ok.