Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posiadam radio cd

S606 Navigation System Business

S698 Area-Code 2 for DVD

Po włożeniu płyty nic się nie dzieje a na wyświetlaczu brak podświetlenia cd. Czy coś z radiem czy softem . I drivem nie mogę przełaczyć na cd bo nie aktywne.

Czy to radio gdyby zadziałało ma możliwość czytania mp3?Jaki to m-ask?

Edytowane przez SOMEOLO
Opublikowano
To radio gdyby zadzialalo ma mozliwosc odtwarzania mp3 po wgraniu najnowszego softu :mrgreen:
Opublikowano
To radio gdyby zadzialalo ma mozliwosc odtwarzania mp3 po wgraniu najnowszego softu :mrgreen:

Ile wgranie softu?Czy orientujesz się dlaczego nie mogę przejść na cd aby podświetlić i jak włożę płytę również nie przeskakuje na cd. Czy jest możliwość założenia i podpięcia aux?

Opublikowano
To cd z Twojego auta czy kupiles?
Opublikowano
Wczesniej dzialalo poprawnie?
Opublikowano
Wczesniej dzialalo poprawnie?

Tak. Wkładałem płytę ,przełączało na cd i grała muza.(oczywiscie płyta cd z muzą nie mp3)

Opublikowano
Te radia (mask navi) prawie sie nie psuja. Masz bluetooth, logic7, zmieniarke cd lub inne wposazenie korzystajace z petli swiatlowodowej?
Opublikowano
Te radia (mask navi) prawie sie nie psuja. Masz bluetooth, logic7, zmieniarke cd lub inne wposazenie korzystajace z petli swiatlowodowej?

Bluetooh tak ale nie korzystam ,brak zmieniarki na resztę Ci nie odpowiem

Opublikowano
Bluetooth dziala poprawnie?
Opublikowano
Bluetooth dziala poprawnie?[/quote

Wykryło mi mój telefon bez problemu a potem zapomniałem o temacie . nie testowane czy działa

Opublikowano

Jezeli bluetooth dziala poprawnie to petla swiatlowodowa wydaje sie byc komunikatywna. Musisz sprawdzic czy nadal tak jest i sprobowac zadzwonic. Lub odpiac kostke swiatlowodowa w modulu bluetooth i zrobic zworke. Wtedy zamkniesz petle chyba ze zostala rozlaczona przy kostce radia lub w schowku pod gniazdem latarki. Jezeli petla bedzie otwarta bluetooth nie powinien zadzialac. Nie zadziala tez radio jezeli modul bluetooth ulegl uszkodzeniu.

Takie zachowanie rowniez maja radia z innego samochodu ktore wymagaja kodowania. Jednak napisales ze to Twoje radio wiec trzeba sprawdzic petle. Najlatwiej byloby podpiac pod komputer wtedy jezeli petla jest otwarta lub uszkodzona wyskoczy blad komunikacji. Wgranie softu ok 150zl(roznie licza).

Nie rozbierales czasem czegos w aucie?

Opublikowano
Nie. tzn wcześniej brałem się za mikrostyk tył i aku ale radio dłuuuugo długo działało. Potem próbowałem bluetooh ale nie skoczyłem testu .Zapomniałem o bluetooh a następnie cd przestało grać. Czy jakaś próba łączenia się z bluetooh może mieć wpływ na działanie cd? Nie uwierzę.Tak jak pisałem mogło się to zbiegnąć w czasie że testowałem to bluetooh . Nie skoczyłem testu ,tzn tel wykryło i potem nie zwróciłem uwagi czy wtedy przestało działać cd.Może mieć coś wspólnego jedno z drugim?
Opublikowano
Kazdy modul w tym bluetooth ma wplyw na radio poniewaz jest z nim sprzegniety petla swiatlowodu. Jezeli przerwiesz petle to system w sklad ktorego wchodzi radio glupieje. Przerwanie petli to takze niewlasciwa praca ktoregos z modulow lub ich uszkodzenie. Masz w radiu equalizer(logic7)?
Opublikowano
Kazdy modul w tym bluetooth ma wplyw na radio poniewaz jest z nim sprzegniety petla swiatlowodu. Jezeli przerwiesz petle to system w sklad ktorego wchodzi radio glupieje. Przerwanie petli to takze niewlasciwa praca ktoregos z modulow lub ich uszkodzenie. Masz w radiu equalizer(logic7)?

Nie posiadam

Opublikowano
Wiec zostaje sprawdzic kazda zworke swiatlowodu. W schowku za bezpiecznikami sprawdz czy nie masz instalacji pod zmieniarke. Tam jest zworka. Rowniez w schowku pod gniazdem latarki jest zworka najczesciej uzywana do podlaczania glowicy testera. W bagazniku pod lewa oslona jest modul bluetooth sprawdz wtczke i zrob zworke. Jak nie chcesz sie bawic podjedz na komputer. Zanim przyjzysz sie radiu musisz to sprawdzic.