Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niestety ale uszkodził mi się sterownik silnika i szukam kogoś kto może go naprawić. Chodzi mi o naprawę uszkodzonych elementów na płytce drukowanej. Nie wiem, może procesor albo inne rzeczy. Jeśli chodzi o zimne luty to patrzyłem i niby wszystko jest ok.

Problem jest w tym że auto jest z USA i nie jest prosta rzeczą dobrać do niego inny sterownik.

Sprawdziłem zamienne sterowniki po numerach i nic a nic nie ma. Dla tego muszę iść w naprawę.

Wiem wiem że jest tego dużo jeśli chodzi o naprawy sterowników ale nie chcę trafić na kogoś nie kompetentnego który tylko będzie odsyłał dalej. Może znacie kogoś do kogo można by wysłać i cieszyć się naprawionym sprzętem.

Myślę może o następujących firmach:

1. Mototronic z Niedomice

2.Motorataj Poznań

3.Navimajster Złotów

4.Carselectronic Nisko

Może ktoś się wypowie na ich temat.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No widzisz... Znasz znaczenie słowa "karma" . Pomyśl nad tym. Przecież ci pisałem, że życie jest jak bumerang. Nie trzeba było oszczerstwo pisać na temsky w swoich postach. Teraz niech ci najlepszi naprawe zrobią.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jaki to silnik masz bmw E70 X5 że taki ewenement , jak wersja amerykańska to chyba nie diesel DDE, tylko benzynowy DME

-model dokładnie

- rok

numer sterownika

ZBnr (ZUSB ) (numer oprogramowania )

i nie zapomnij że masz ISN w sterowniku skrzyni automatycznej, nie tylko w DME/DDE do synchronizacji z CAS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Din76, temat jest taki, że właściciel tego auta nie jest głupi człowiek i oczywiście już wie z czym ma do czynienia, ponieważ w sprzedaży tych sterowników jest bardzo mało, mają specyficzne hardware , jeśli jest gdzieś w sprzedaży - to cena kosmos. Bardzo trudno znaleźć, ponieważ jak ciepłe bułeczki na sprzedaż. Naprawa sterownika - zawsze loteria, ponieważ płyta ma wiele warstw, wylutowac przynajmniej jakis driver - trzeba mieć cierpliwość i doświadczenie. No i oczywiście wszystko zależy jakie błędy w sterowniku - może tam już nie ma sensu go naprawiać.
Opublikowano

Din76

No jest problem bo to akurat nie jest zamienne z Europą.

Niech szla..k trafi ten czujnik. BMW powinno to naprawiać i jeszcze przeprosić !!

To jest właśnie diesel, ale silnik M57N2, skrzynia 6HP. i na dokładkę ADBLUE.

Teraz widzisz że nie zastąpisz tego sterownika europejskim. Wiem że wszystko się da zrobić, można wyłączyć to i owo ale nie o to chodzi.

Może ktoś ma dostęp do rabatów BMW na poziomie 30-40% to proszę o info na PW.

W USA są te sterowniki i w razie czego ściągnę go do Europy.

Na razie sterownik poszedł do fachowców.

Ale zwróćcie Panowie w swoich autach na to uwagę, bo problemów dużo.

W każdym razie bardzo dziękuje osobom co mi podpowiadają na PW.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam. Problem z nie usypiającym się Bmw e65 745d na dwóch sterownikach silnika.

Kupiłem już tak auto a poprzedni właściciel poinformował mnie ze problem zaczął się kiedy wywalił dpfy fizycznie i z DDE u jakiegoś magika. Od tego czasu auto kradnie prąd i jest problem…

Może ktoś pomóc? Naprawa sterownika? Wgranie seryjnego softu?

Ktoś mi mówił ze w 745d nie można robić chiptuningu i dpf off bo potem auto się nie usypia… nie wiem czy to prawda czy bajki…

DSC-0390-vert1.jpg