Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kilka pytan:

1 - czy w f30 z 2017 da się zainstalować i korzystac ze potify? Znalazłem w menu cos takiego jak "aplikacje samochodu" - jest tam zainstalowanych kilka aplikacji. To może możliwe jest doinstalowanie dodatkowych?

2 - jak uruchomić wskazania pogody?

3 - w menu znalazłem "lokalizator". Jest możliwe sprawdzanie lokalizacji samochodu?

4 - jak uruchomić hotspot w F30?

Być może pytania sa bezsensowne i banalne. Ale nie wiem, to pytam :)

Pacjent:

F30 330iX 2017

be041741061f696e.jpg

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
Opublikowano
Witam

Mam kilka pytan:

1 - czy w f30 z 2017 da się zainstalować i korzystac ze potify? Znalazłem w menu cos takiego jak "aplikacje samochodu" - jest tam zainstalowanych kilka aplikacji. To może możliwe jest doinstalowanie dodatkowych?

2 - jak uruchomić wskazania pogody?

3 - w menu znalazłem "lokalizator". Jest możliwe sprawdzanie lokalizacji samochodu?

4 - jak uruchomić hotspot w F30?

Być może pytania sa bezsensowne i banalne. Ale nie wiem, to pytam :)

Pacjent:

F30 330iX 2017

be041741061f696e.jpg

1. Tak. Mam Spotify i Deezer. Musisz połączyć tel po bluetooth lub kablu (dużo lepsza jakość). W ustawieniach Komunikacja -> Telefon -> włączyć obsługę aplikacji. Odpalasz appkę na tel. W Media wybierasz Spotify lub Deezer, które się tam pojawi. Spotify i Deezer możesz obsługiwać z poziomu iDrive. Spotify również z poziomu smartfona. Deezer niestety blokuje appkę w smartfonie (iPhone) wiec obsługa tylko iDrive.

Możesz też nic nie włączać tylko po kablu podłączyć tel i wybrać w iDrive Media --> USB (Twój tel)

2. Masz na myśli te chmurki i słoneczka? Podczas wyświetlania mapy nawigacji - >Kontroler iDrive w prawo i wybierasz to, co ma się pojawiać w okienku koło nawigacji. Tam jest m. in. pogoda (działa bardzo dobrze)

3. Ściągasz appkę Connected drive. W appce dodajesz samochód. W samochodzie musisz w ustawieniach zmienić, żeby auto wysyłało swoje położenie. Domyślnie jest wyłączone. Lokalizacja jest w appce. Sygnał niestety wysyłany jest tylko przy otwieraniu i zamykaniu auta. Nie ma informacji podczas jazdy.

4. Wydaje mi się, że nie był takiej opcji w F30. Przynajmniej w Polsce.