Skocz do zawartości

Apple Car

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A wyjdzie w ogole android auto dla bmw? Sa jakieś plany wdrożenia aplikacja dla "pospulstwa"
  • Odpowiedzi 118
  • Wyświetleń 23,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
internet nie ma wiedzy w tym zakresie
Opublikowano
A szkoda:( Nie lubie jakos Apple. Sadze ze wiekszosc uzytkownikow jezdzacych nowymi bmw ma androida ( nawet patrzac na rynek sprzedawanych smartfonow android vs apple mozna troche z tego wywioskowac). Szkoda ze slabsze marki wspomagaja androida a BMW ciagnie na siłe w góre i ogranicza wielu użytkownikow [tak samo jak nie wspomaga glosowych komend w jezyku polskim]. Szkoda...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
. Sadze ze wiekszosc uzytkownikow jezdzacych nowymi bmw ma androida ( nawet patrzac na rynek sprzedawanych smartfonow android vs apple mozna troche z tego wywioskowac). .

A skąd masz takie dane???? Sam je chyba z talerza z zupą wyczytałeś...

Ja wszystkich kierowców jakich znam bmw kojarzę z ipponami...

Opublikowano
. Sadze ze wiekszosc uzytkownikow jezdzacych nowymi bmw ma androida ( nawet patrzac na rynek sprzedawanych smartfonow android vs apple mozna troche z tego wywioskowac). .

Czemu akurat z zupa? :mrgreen:

A czym android jest gorszy zeby go BMW nie wspierało?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie mówię czy jest gorszy czy lepszy, pytam skąd ta super statystyka
Opublikowano

Czemu akurat z zupa? :mrgreen:

A czym android jest gorszy zeby go BMW nie wspierało?

Być może chodzi o to, że BMW chce to wszystko połączyć po WiFi a nie po kablu? iPhone się da, bo jest jeden inteface, a androidów jest milion wersji i dlatego odpuścili?

Za to otworzyć zbliżeniowo możesz nowe BMW tylko Androidem... i to chyba tylko Samsungiem... :duh:

Opublikowano

Być może chodzi o to, że BMW chce to wszystko połączyć po WiFi a nie po kablu? iPhone się da, bo jest jeden inteface, a androidów jest milion wersji i dlatego odpuścili?

Za to otworzyć zbliżeniowo możesz nowe BMW tylko Androidem... i to chyba tylko Samsungiem... :duh:

Ryb55 - ocenilem to po ilosci tel z androidem i apple na rynku

Potwierdzam ze samsungiem mozna otworzyc auto o ile dobrze cie zrozumialem

Opublikowano

Usługa Apple Car Play jest dostępna za 50% wartości w sklepie Connected Drive :-)

Myślę, że nie tylko u mnie...

Inne pozycje zresztą też :-)

Przesyłam informacyjnie, bo może jest ktoś zainteresowany, a 1250 pln go odstrasza ;-)

Opublikowano
Super info, u mnie tez za 600 zl, mialem nie kupowac, bo w sumie dla mnie zbedne, ale za tyle to inna sprawa hehe :cool2:
Opublikowano

dla mnie carplay ma jedną ogromną wadę której nie jestem w stanie przeżyć....

że niestety wciskając sluchawke na kierownicy na ekranie masz liste polaczen - nie ma możliwości wybrać z kierownicy

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
zgadza się, to jest masakra.... nie ma dostępu do ostatnich połączeń z kierownicy
Opublikowano
dla mnie carplay ma jedną ogromną wadę której nie jestem w stanie przeżyć....

że niestety wciskając sluchawke na kierownicy na ekranie masz liste polaczen - nie ma możliwości wybrać z kierownicy

Oj nie jestem pewnien ... pojawia się wtedy Car Play na wyświetlaczu, a jak wcisnę to chyba własnie ostatnie połączenia .. niestety tylko te wykonane z auta przez Car Play? Jutro sprawdzę.... w każdym bądź razie to rzeczywiście niewygodne... to samo wyszukiwanie kontaktów... trzeba kółkiem iDrive kręcić... bez Apple Car Play wciskam guzik "COM" i wpisuje palcem na górze kólka jedną/dwie litery... to działa super szybko

A dla mnie najgorsze jest to, że nie mogę słuchać Spotify lub Deezera po kablu... musi być WiFi/bluetooth które bardzo, bardzo pogarszają jakość....

Więc albo dobra muza, albo Google maps... szkoda :-(

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
I co Gregonio sprawdziłeś?
Opublikowano
I co Gregonio sprawdziłeś?

Niestety nie bo Apple Car Play mi zniknął.. i infolinia BMW walczy z problemem.... znaczy się zgłosili do producenta.... czyli muszę poczekać aż mi go zdalnie przywrócą.... ;-).

Opublikowano

Po naciśnięciu przycisku, na ekranie nawigacji widoczne są ostatnie połączenia, ale tylko te wykonane w CarPlay.

Od kilku dni testuję carplay i porównuję do standardu. Są plusy i minusy. Napiszę coś o tym jeszcze, ale dla mnie na codzień (w mieście) chyba wygodniej jest bez carplay, w trasę z carplay (google maps, yanosik/waze na ekranie, a nie w tle).

Opublikowano

no nie wiem

dla mnie yanosik w carplay to wsumie niepotrzebna rzecz i tak uważam ze jedyny słuszny yanosik to ten w urządzeniu zewnetrznym

Opublikowano
Jakie są plusy yanosika na urządzeniu w stosunku do tego z carplay?
Opublikowano

1) możesz korzystać w tym czasie z nawigacji gogle przez carplay lub fabrycznej

2) działa niezależnie od muzyki w aucie

3) jest banalny w obsłudze

4) zajmuje mało miejsca zwłaszcza (Xs którego polecam)

5) jeśli na każde auto które posiadsz masz jednego yanosika to zawsze działa (nie musisz pamiętać o włączeniu)

6) aby nadac komunikat lub potwierdzić/odwołać wystarczy wcisnąć duzy miekki wygodny przycisk (dużo wygodniej niż idrive / ekran)

Opublikowano

1) tak samo jak z aplikacji

2) dla mnie minus, możesz przeoczyć komunikat

3) jak aplikacja

4) to minus, aplikacja zajmuje jeszcze mniej miejsca i nie szpeci pięknego samochodu

5) to plus

6) to plus, że od razu jest włączone

jak dla mnie, lepsza aplikacja

Opublikowano

skorzystaj z urządzenia pożycz od kogos i się przekonasz

tez nie uzywalem długo ale jak sprobowalem to nie zmienie nigdy

XS nie szpeci - zajuje polowe nawiewu i jak kupisz kabelek 30cm to idealnie pasuje do usb pod panelem klimy

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
też o tym czytałem na autobild.de - chociaż raz posłuchali klientów
Opublikowano
witam,czy ISTA moge zrobic carplaya na caly ekran? jesLI nie to jakim programem? nie mam mozliwosci po przez wgranie z pen driva.
Opublikowano

podobno się jakiś plik podmienia z iloscia ikonek ale nie przez iste

da się czyms takim jak femtoevo przynajmniej wg wujka gogle -