Skocz do zawartości

[E46][318i] czy w M43b19tu 118km jest chłodnica oleju?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szybkie pytanko, auto zostawiłem u kolegi pod domem i nie mogę popatrzeć. Pytanie jak w temacie. M43b19tu 99" czy ma chłodnice oleju? Z tego co widzę na Allegro nie ma do tego silnika, jeden gość na aukcji ma wpisany ten silnik, ale to może z rozpędu. Poszedł mi w jednej chwili płyn chłodzący do oleju i chcę wiedzieć czy już głowice ściągać czy może chłodnica jest w nim i mogła strzelić.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Autko chłodnicy oleju oczywiście nie ma, po zdjęciu głowicy okazało się że jakiś genialny mechanik przed moim kupnem silnika przeprowadził remont głowicy (to akurat widziałem po nowych uszczelniach i zerowych wyciekach) i urwał jedną skrajną śrubę głowicy i tak zostawił. Udało się ją wykretakiem wykręcić, głowica była już planowana, zjechałem jeszcze 3 setki i można brać się za składanie, miejmy nadzieję bez niespodzianek :)

Pozdrawiam (w szczególności Panie) :P