Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam uszkodzoną elektrykę szyb i możliwość kupienia na allegro z compactu ale nie wiem czy to będzie pasowało do sedana?chodzi o e 36
Opublikowano
mam złamane i oderwane od korpusu ramie podnośnika.było spawane, potem próbowałem nity i wszystko kicha.silniczek jest dobry więc w zasadzie potrzebuję tylko aluminiowe mechaniczne elementy
Opublikowano
Jak dobrze zakumałem to masz do wymiany półksiężyc z mocowaniem , powiem Ci tak nie jest to elektronika jak pisałeś , tylko mechanika . Czy pasuje z compacta to nie wiem , musisz zapytać sprzedawcę o rozmiary , lub po prostu sprawdź na szrocie czy są identyczne . Ja zawsze najpierw porównuje potem szukam na allegro . Mała wskazówka , jak zetniesz niedbale nity , mocno rozerwiesz blachę drzwi to tego nie wyregulujesz . Ja to robiłem , nowy mechanizm musi być idealnie osadzony na miejscu starego , inaczej kicha . Do mnie klient przyjechał z wypadającą szybą , po samodzielnych przeróbkach .
Opublikowano
nie chodzi o półksiężyc lecz o ramiona które podnoszą szybę.kupiłem samochód w którym jakiś domorosły mechanik próbował naprawiać i wytrzymało to może 10 dni.masz rację chodzi o mechanikę a nie o elektrykę.
Opublikowano
Miałem rację , półksiężyc i ramiona to jedna całość , więc musisz wymieniać wszystko . Od tego można odkręcić tylko silniczek i nic więcej , czym więcej rozwalisz to później nie poskładasz . Mam to w ręku tylko jak wstawić fotkę z wymiarami na forum nie wiem . Zaraz pomyślę i dam znać .
Opublikowano

Jak się nie pali to w środę do obiadu dostaniesz na meila fotkę z wymiarami . Mam ten element z E36 z 95 roku do zwymiarowania . Tylko o 23 wyjeżdżam za granicę , wracam w środę rano , jak Ci pasuje to prześlij mi swój adres poczty .

Odpisz co o tym myślisz .

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Tak jak obiecałem przesyłam 3 linki do fotek z wymiarami podstawowymi mechanizmu podnoszenia szyby . Jest to mechanizm drzwi kierowcy ! Jakość taka jak potrafi moja nokia , ale wystarczy aby załapać o co chodzi .

http://img174.imageshack.us/my.php?image=foto1zr3.jpg

http://img136.imageshack.us/my.php?image=foto2si7.jpg

http://img172.imageshack.us/my.php?image=foto3ol5.jpg

Edytowane przez jurek039
Opublikowano
W miejscu mocowania silnika jest wejście na korbkę , chyba raczej niemożliwe takie przeróbki . Dokładnie nie wiem ale raczej normalnie tego się nie da zrobić .
Opublikowano

dzisiaj rano nie moglem otworzyc zadnej z 4 szyb,pojakiims czasie jazdy udało mi sie ,otworzyc szybe kier, i dwie z tyłu, ale przednia od pasazera niedziała, a wczoraj jeszce wszystko było ok!

miał ktos z was moze taki problem?moze ktos wie co sie z tymi szybami dzieje?sparawa dotyczy e 36

za wszystkie porady z gory dzieki

Opublikowano

naprawde nikt niewie co to moze byc??bo znow to samo

:x dodam , ze podswitlenie sterowania swieci ,ale jak nacisne gasnie