Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc!

ostatnio regulowalem hamulec reczny gdyz nie bylo na lewym kole. okazalo sie ze z powodu zadkiego uzywania hamulca postojowego zapiekly sie linki :) tarczy nie sciagalem tylko regulowalem najpierw przy kole a potem troche przy dzwigni w srodku auta. jako ze lewa linka byla bardziej zapieczona i rozciagnieta musialem troche szarpnac za linke przy kole, zaraz za tarcza hamulcowa i udalo sie, puscilo :) jednak caly problem w tym ze zniknal mi gdzies teraz przewod ktory idzie do czujnika :) w zwiazku z tym nie dziala mi kontrolna od recznego, dziala tylko podczas wlaczania stacyjki ale jak go zaciagne to juz sie nei zapala :( ten kabel jest razem z linkami czy jak? bo wczesniej nie zwrocilem uwagi na to gdzie on idzie ale myslalem ze raczej w strone licznika a nie razem z linkami. moze ktos bedzie mogl mi pomoc ;)

Opublikowano
Kabel i linka nie są ze sobą połączone , poszukaj dobrze a znajdziesz . Może przy naciąganiu zerwałeś kabelek ? A tak na marginesie to ile kabli masz teraz przy czujniku ?
Opublikowano
chlopaki przeciez pisze ze nei mam teraz zadnego kabelka!! czujnik jest goly :P sciagalem wykladzine z tunelu i tam tez nic nie ma, sa tylko metalowe rurki na linke ale przeciez w nich nie idzie kabel prawda? wczesniej kontrolka dzialala wiec cos musialem popsuc :) tylko nie wiem co i kiedy :)
Opublikowano
To jest cienki brązowy kabelek , idzie do przodu auta NIE DO TYŁU . Poszukaj przy drążku od biegów , trudno go wyrwać tak daleko . Masz E36 więc ten przewód idzie od ręcznego do przodu , przez popielniczkę , ręczny i dalej . Jak nie znajdziesz to specjalnie dla kolegi rozbiorę swój tunel i powiem gdzie dalej szukać . Jak dobrze pamiętam to po podaniu masy na ten przewód powinna świecić kontrolka ręcznego . Zaraz luknę jeszcze na schemat może mam , zobaczę gdzie powinien wchodzić w wiązkę .
Opublikowano

Chyba znalazłem tą wiązkę kabli :!: , uff . Ten brązowy wychodzi z przedniego panelu z wiązką przewodów w której znajdują się kabelki od :

- podnośników szyb ( jeżeli auto posiada ) ,

- zapalniczka do papierosów ,

- oświetlenie popielniczek ,

- światła awaryjne ,

- chyba :!: :?: ?! ogrzewanie przednich foteli ( :!: regulacja ) ,

- no i ten od hamulca ręcznego – jest on koloru brązowego z zielonym paskiem .

Powodzenia !

• 2 tygodnie później...