Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie szybkie pytanie pytanie do znawców tematu..

Zamierzam wyciągnąć silnik z e60, kupiłem belkę do powieszenia - oczywiście za krótka, bo to wzdłużne r6 :) ale patrząc na silnik widzę jeden uchwyt do powieszenia silnika

ef13e1a1b6a4.jpg

Czy jest jeszcze jakiś?

Druga sprawa, przyjrzałem się dzisiaj i wygląda na to, że silnik bardzo fajnie wyszedłby przodem - wypowie się ktoś z doświadczeniem?

Opublikowano
Musisz rozebrać całe podszybie za silnikiem.Stojąc przodem do silnika po prawej stronie nad rozrusznikiem,zaraz poniżej głowicy jest ucho w bloku.silnik wyjdzie do góry,oczywiście wszystkie połączenia trzeba porozpinać i porozkręcać,usunąć jak najwięcej części plastikowych.nie wiem jaką kupiłeś belkę ale sprzęt musi być naprawdę porządny belka,żuraw i najlepiej łańcuch.jeżeli rozbierzesz przód to na pewno roboty sporo więcej,ale dużo więcej swobody,(zawsze coś przeszkadza),mniejszy stres nie trzeba wysoko podnosić motoru.piszę tu o samym silniku,bez skrzyni biegów.bo że skrzynią nie wiem jak jest .ja wyciągałem bez skrzyni.