Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, od dłuższego czasu borykam się z problemem odpalania po dłuższym postoju. Auto po odpaleniu gaśnie, czasami trzeba długo kręcić, żeby w ogóle załapał. Po chwili jak udaje się go przy gazować, żeby nie zgasł zdarza się spalanie stukowe. Wymieniłem ostatnio pompę paliwa, jedną sondę, przepływomierz, filtr paliwa z regulatorem ciśnienia, czujnik wałka dolotowego, czujnik wału korbowego, w zanadrzu nie wymieniany jeszcze wałka wydechowego. Świece Denso TT, 15k przelotu, auto na lpg. W drodze do mnie są 4 cewki, aczkolwiek chciałem zapytać czy ktoś miał tę "przyjemność" w benzynie i czy w dobrym kierunku podążam. Błędy w komputerze to wypadanie zapłonów 1-4 cylinder, oraz błąd mieszanki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wklej błąd mieszanki, zapewne masz nieszczelny dolot i stąd Twoje problemy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Tu moje niedopowiedzenie, błąd mieszanki występuje na gazie, bo testowałem różne wartości, na benzynie checka od mieszanki nie wywala. Jeśli chodzi o dolot to był wielokrotnie sprawdzany przeze mnie kiedy poszukiwałem przyczyny, miałem membranę obok rezonatora rozerwaną, chwilowo naprawione taśmą, nowa w drodze, ale szczelność jest. Jeśli zaś chodzi o części to wszystko oem, oprócz czujnika wałka ssącego, aczkolwiek nie doświadczyłem żadnej różnicy względem mojego starego oemowego. Akumulator jedno roczny, alternator ładuje 13.4V, wymaga regeneracji, ale często prostownik idzie w ruch, także kwestie prądową wykluczam. Zamówiłem również przekaźnik od pompy paliwa znajdujący się z tyłu schowka od pasażera.

20190221-162754.jpg 20190221-162738.jpg 20190221-163407.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błąd wałka na dolocie, więc kupiłeś jakiś chłam. Błąd przepływomierza - sprawdź wtyczkę i wiązkę, ponieważ tu błąd sugeruje problem. Na koniec lpg do strojenia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Czujnik wyrzuca błąd sporadycznie, podmienię go na poprzedni. Nic z wymienionych rzeczy nie wpływa na jego złe odpalanie, ponieważ uruchamiałem go z ściągniętym dolotem, aż do gumy przed przepustnicą z wypiętą przepływką i efekt jest identyczny jak na złożonym, powpinanym zestawie. LPG zajmę się dopiero po rozgryzieniu problemów z rozruchem.