Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,szukałem ale nic nie znalazłem .A wiec tak jak popada deszcz to podczas jazdy bulgocze w szyberdachu raz z przodu raz z tyłu ,odpływy drożne wszystkie cztery i sucho w środku a dalej bulgocze ?
Opublikowano
A myślę, ze to woda zgromadzona w szyberdachu i dopiero pod wpływem jazdy sobie tam schodzi w kanałach . a co z uszczelkami szyberdachu kiedy by je sie przydało wymienić?
Opublikowano

Mam to samo, głównie przód z prawej strony ale zdarza się i z lewej. Kiedy umyje auto to bulgotanie słychać jeszcze przez kilka km aż woda splynie i jest cisza. Natomiast podczas deszczu to bulgotanie jest tak drażniące, że trzeba zakryć pokrywę, bo wtedy prawie nic nie słychać.

Myślę, że to wina uszczelki szyberdachu bo przy zamkniętej szybie woda do odpływów nie powinna się dostawać, aczkolwiek nie badalem jeszcze tematu, więc proszę podziel się swoimi spostrzeżeniami bo to również mnie się przyda, pomyślności!

• 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam to samo, głównie przód z prawej strony ale zdarza się i z lewej. Kiedy umyje auto to bulgotanie słychać jeszcze przez kilka km aż woda splynie i jest cisza. Natomiast podczas deszczu to bulgotanie jest tak drażniące, że trzeba zakryć pokrywę, bo wtedy prawie nic nie słychać.

Myślę, że to wina uszczelki szyberdachu bo przy zamkniętej szybie woda do odpływów nie powinna się dostawać, aczkolwiek nie badalem jeszcze tematu, więc proszę podziel się swoimi spostrzeżeniami bo to również mnie się przyda, pomyślności!

Kto Ci takie bzdury powiedział?Żaden szyberdach nie jest w 100% szczelny nawet nowy.Po to są rynienki żeby woda sobie swobodnie spływała po nich do odpływów.Więc na pewno nie jest to wina uszczelki!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk