Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zdemontowałem lampy przednie , aby oddać do regeneracji/uszczelnienia w mojej 650i 2006r czyli przedlift .

Po regeneracji , założyłem lampy i lewa lampa nie świeci , oraz brak skrętu w obu lampach.

Gdy lewą lampę podpiąłem w miejsce prawej, zaświeciła ale nadal brak skrętu .

Podejrzewam , że problem jest z wtyczką /pinami , ponieważ wiązka jest w bdb stanie

Gdy ponownie podpiąłem lewą lampę na swoje miejsce i poruszałem trochę kostką /wiązką na chwile zaświeciła , czyli wygląda na brak kontaktu raczej ale nie wiem jak się zabrać do sprawdzenia tego.

Ma ktoś z Was jakiś schemat tych pinów, który za co odpowiada ? Albo może poradzić co innego może być powodem ?

Opublikowano
A może raczej cos gamonie spieprzyli przy rozbieraniu i składaniu. To dosć skomplikowany układ. Kostka przez tyle lat działała i się nagle zepsuła? Nie wierzę.
Opublikowano

Wydaje mi się że gdyby coś w samej lampie (lewej) było nie tak, to by nie świeciła wpinając ją pod wiązkę prawej. A tam świeci za każdym razem.

A moduł skrętu jest jeden na obie lampy ? czy w każdej osobno ?