Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

W skrócie, objawy zawsze te same: jadę 130km/h wszystko ok, 135km/h też spoko, delikatnie przyspieszając przekraczam 140km/h i temperatura zaczyna lecieć w dół aż wskazówka zaczyna przechylać się w lewo. Wymieniłem termostat na behr, padł po pół roku, wymieniłem na wahler, wytrzymał 4 miesiące. Co teraz kupić? Febi, gates? Czy może przyczyną nie jest termostat tylko coś innego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginalny to ten z ASO ze znaczkiem BMW, inne allegrowe BEHRy to podobno już tylko jakieś podróby. Ja w 320d przerabiam temat termostatu co 1,5roku, aktualnie muszę reklamować GATESa- wytrzymał niecałe 4mies :roll: Wcześniejsze FEBI dobrze trzymały temp, ale znowu ciekły po jakimś czasie na uszczelce. Jakbym kupił ori 4 lata temu, to pewnie do tej pory by działał jak trzeba.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W m54 akurat na pierwszy montaż szedł behr i wahler, one nie mają nic wspólnego z behr/mahle włoszczyzną do m47n/m57m. Masz po prostu pecha, reklamuj..chyba, że o czymś nie wiem i też coś się zmieniło, okaże się na wiosnę, ponieważ pewnie będę wymieniał w m52tu, plan był na behr i jak zobaczę to samo co w kopciuchu to nawet nie założę. Masz zdjęcia tych termostatów?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginalny to ten z ASO ze znaczkiem BMW, inne allegrowe BEHRy to podobno już tylko jakieś podróby. Ja w 320d przerabiam temat termostatu co 1,5roku, aktualnie muszę reklamować GATESa- wytrzymał niecałe 4mies :roll: Wcześniejsze FEBI dobrze trzymały temp, ale znowu ciekły po jakimś czasie na uszczelce. Jakbym kupił ori 4 lata temu, to pewnie do tej pory by działał jak trzeba.

A co sie u Ciebie dzieje z tym termostatem ze chcesz reklamować ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Standardowo, czyli za wcześnie się otwiera albo wcale się nie zamyka, bo temperatura max 70 w mieście. Poza miastem spada do 60.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak to mozna reklamować tez mam ten termostat ale widze ze temperatura jest 96 stopni

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii